Як підготувати дитину до КСВП

КСВП (реєстрація коротколатентних слухових викликаних потенціалів) - ефективний вид діагностики слуху у новонароджених і дітей молодшого віку. 

Для виконання цього виду обстеження не вимагається жодної спеціальної підготовки дитини, але існують дві важливі умови.

Перша умова: на момент проведення тестування КСВП у дитини не повинно бути нежитю, кашлю та інших проявів (навіть остаточних) гострого респіраторного захворювання. В іншому випадку результати скринінгу будуть спотворені. 

Друга умова: скринінг слуху методом КСВП проводиться, коли дитина спить (в ідеалі), або коли вона спокійна (не рухається, не плаче, не говорить).

Під час процедури на лоб та за вушками (або на мочки вух) дитині за допомогою медичного пластиру наклеюють датчики. Також в ушко акуратно вставляють спеціальну вкладку. 

Малеча повинна спокійно лежати або сидіти, не бігати, не говорити та не здирати датчики та вкладку. Ця умова повинна витримуватись протягом всього часу процедури - від 15 до 45 хвилин в залежності від індивідуальних особливостей дитини.

ASSR

Що зробити, аби дитина поводилася спокійно під час КСВП

Аби малечу не лякали датчики та вкладка у вушко, за тиждень до обстеження почніть виробляти у неї звичку. Кожен день наклеюйте дитині на лоба та за вушками шматочки пластиру (спочатку на пару секунд, а з кожним днем трохи на довший час), а у вушко кладіть ватку. Супроводжуйте це ласкою, грою або веселощами. Таким чином ви послабите чутливість малечі до незвичних дій.


Щоб дитина заснула на час обстеження, вдайтеся до хитрощів:     

  • Запишіться на КСВП на час, коли вона зазвичай спить.       
  • В день візиту до клініки розбудіть дитину на дві години раніше, ніж вона зазвичай просинається.       
  • Візьміть із собою їжу - те, що дитина найбільше любить. 
  • Прогуляйтеся з дитиною на свіжому повітрі, а після прогулянки приїжджайте до Медичного центру АВРОРА®, де вам нададуть затишну й теплу окрему кімнату. 
  • Сядьте на диванчик, візьміть дитину на руки, обійміть, скажіть щось тихе та ласкаве. Погодуйте тим смачненьким, що взяли з дому. 

За таких умов малечу, яку раніше розбудили та вигуляли на свіжому повітрі, після годування, у тиші та спокою почне хилити у сон. І процедуру КСВП можна буде виконати швидко та ефективно.

The baby is put to bed for a hearing test

Важливий нюанс: коли будете їхати до Медичного центру, не давайте дитині заснути, бо в процесі її занесення до приміщення та роздягання, вона прокинеться й більше не засне.

Дітям старшого віку можна дати смартфон або планшет подивитися улюблений мультик. Під час перегляду дитина повинна спокійно лежати.


В Медичному Центрі слухової реабілітації АВРОРА® для проведення тестування КСВП використовується надсучасне обладнання данського виробника Interacoustics.

PREPARATION-OF-THE-KID-FOR-HEARING-SCREENING

 

За додатковою інформацією про діагностику слуху звертайтеся до Медичного центру АВРОРА.

© Центр слухової реабілітації АВРОРА®,2022. Всі права захищені. Копіювання та інше використання матеріалів - лише з посиланням.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk
  • ru