• Головна >
  • Статті >
  •  Вуха при купанні у водоймах і басейнах потрібно захищати!

Вуха при купанні у водоймах і басейнах потрібно захищати!

Для багатьох з нас найкращий відпочинок влітку – це відпочинок на воді. Але кожен, хто займається плаванням, пам’ятає, який дискомфорт може спричинити потрапляння води у вухо. Знайома картина, коли хтось після купання стрибає поперемінно то на одній, то на іншій нозі, теребить вухо, використовує турундочки з вати тощо, намагаючись позбавитись неприємного відчуття переливання рідини у вусі або булькання під час рухів головою.

Потрапляння води у вухо може стати серйозною проблемою, тому що вода у водоймах та басейнах не завжди чиста. Внаслідок цього може  виникнути запалення та навіть погіршення слуху. Крім того, часто з водою у вухо потрапляють залишки водоростів, маленькі камінчики, пісок, які створюють мікропідряпини, з'являються свербіж, подразнення. У таких випадках при будь-якому нездужанні і болю у вухах потрібно терміново звертатися до лікаря!

А що ж робити, якщо так подобається плавати?

Щоб не допустити потрапляння рідини у вуха, виникнення неприємних відчуттів, а також розвитку ускладнень - вуха при купанні у водоймах і басейнах потрібно захищати.

Щоб запобігти ризику попадання води у вухо та внаслідок цього виникнення різних захворювань вуха, рекомендуємо при плаванні використовувати індивідуальні водозахисні вкладки.

Використання індивідуальних водозахисних вкладок  також особливо важливо для дітей, вушні проходи яких ще не сформовані, що може привести до частого потрапляння води у середину вуха.

Для виготовлення індивідуальних водозахисних вкладок потрібно звернутися до лікаря-сурдолога, який огляне  зовнішнє вухо та зніме зліпок зовнішнього слухового ходу.

Індивідуальні водозахисні вушні вкладки виготовляються за зліпком зовнішнього слухового ходу, який  має унікальну і неповторну форму, так як не існує навіть двох людей з однаковою конфігурацією зовнішнього слухового ходу. Вушні вкладки  виготовляються з високоякісного силікону, нетоксичні, не викликають роздратування шкіри та не тонуть у  воді.  Для зручності визначення вкладок для лівого та правого вуха вони звичайно виготовляються у різних кольорах.

DSC_0450 (1)-min
K2-min

На відміну від стандартних "берушів", зліпки для індивідуальних вушних вкладок робить лікар-сурдолог після огляду зовнішнього вуха. Індивідуальне виготовлення вушних вкладок враховує фізіологічні особливості будови зовнішнього слухового ходу (кут загину, наявність екзостозів), що сприяє легкому вставленню  та зняттю вкладок без зайвих зусиль, запобігаючи  відчуттю тиску або розпирання в вусі. Вкладки щільно вставляються в вухо, захищають від попадання води до зовнішнього слухового ходу.

Для того, щоб відпочинок на воді приносив лише  задоволення – подбайте про індивідуальні водозахисні вушні вкладки!

Запрошуємо дітей та дорослих до Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА до лікаря-сурдолога для зняття зліпків зовнішнього слухового проходу та виготовлення індивідуальних водозахисних вкладок.

Останні статті

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
слухові апарати

Як зрозуміти, що потрібні слухові апарати

Втрата слуху може спіткати будь-кого в будь-якому віці. Відбуватися це може як раптово, так і поступово, і багато людей цього може просто не відчувати.
Читати далі
Діагностика слуху на прийомі у лікаря-сурдолога. Консультація щодо відновлення слуху - яка вірогідність?

Чи можна відновити слух?

Порушення слуху — проблема, яка торкається мільйонів людей. Тому не дивно, що виникає стільки питань про те, чи можна відновити слух. Скажімо так: на сьогоднішній день порушення слуху можна компенсувати.
Читати далі
  • uk
  • ru