• Головна >
  • Статті >
  •  Став погіршуватися слух? Погана розбірливість мови?

Став погіршуватися слух? Погана розбірливість мови?

Мільйони людей у світі страждають від порушень слуху.
Прислухайтеся до себе, виникає у Вас бажання зробити голосніше телевізор, перепитати співрозмовника?
Чи з'являється у Вас відчуття, що навколо все стали говорити якось нерозбірливо?
Вам стало важко спілкуватися по телефону?
Все перераховане - це ознаки втрати слуху.

Втрата слуху не завжди є ознакою старіння, це може бути наслідком перенесених захворювань, травм, лікування токсичними препаратами або впливу дуже гучних звуків. Підступність цього стану полягає в тому, що іноді слух знижується поступово і непомітно. Людина не відразу розуміє, що відбувається: зникає розбірливість мови інших людей, все складніше стає спілкуватися телефоном, дивитися телевізор. При цьому багато хто навіть не звертає на це уваги, не замислюється, що це і є ознаки втрати слуху, дратуються, коли про це їм починають казати оточення.

Внаслідок порушення слуху у людини подекуди можуть розвиватися судинні захворювання, головні болі, хронічна втома або депресія. Проблема полягає в тому, що людина чує НЕ вухами, а саме мозком! Навіть невелике зниження потоку звукової інформації призводить до того, що мозок поступово перестає розрізняти звуки.

 

- Якщо ви помітили, що у Вас або Ваших близьких став погіршуватися слух, не затягуйте з візитом до лікаря-сурдолога, аудіолога. Проблеми зі слухом не можна ігнорувати - попереджає заступник головного лікаря Медичного центру АВРОРА Наталія Баліна.

 

- У нашому Центрі після обстеження стану слухової функції лікар призначить відповідне лікування. Але при порушеннях слуху, на жаль, медикаментозне лікування неефективне, а хірургічне втручання призначається лише в особливих випадках. Тому більш поширеним методом корекції є протезування за допомогою сучасних слухових апаратів. Нашим пацієнтам ми пропонуємо апарати провідної аудіологічної фірми Отікон (Данія).

 

- Ми розуміємо, що дуже важко визнати і прийняти, що у тебе порушення слуху, що тобі потрібні апарати - розповідає аудіолог Н. Баліна, - багато хто соромиться слухових апаратів, вважає, що вони неестетичні і не допомагають. Але постійно жити в напрузі і перепитувати співрозмовників - це набагато помітніше, ніж сучасні якісні і мініатюрні слухові апарати!

 

Останні новітні технології від Отікон - цифрові слухові апарати з підключенням до Інтернету - маленькі, так звані «міні-комп'ютери» (деякі моделі апаратів трохи більше кавового зернятка). Ці апарати вміють «думати» і «розуміти» людину, здатні найкращим чином компенсувати втрату слуху. Це означає, що апарати працюють подібно мозку людини: аналізують навколишнє середовище та оточення, виділяючи для посилення тільки мовні звуки, дозволяють чути навіть в умовах складних звукових ситуацій (в метро, ​​супермаркеті, школі (університеті), церкві). А також, що дуже важливо, захищають пошкоджене вухо від впливу дуже гучних звуків.

Аудіолог Н. Баліна впевнена: - Слухові апарати Ви можете придбати всюди, але наше обслуговування відрізняється перш за все високою якістю. Первинна консультація у нас займає близько двох годин. Досить докладно вивчаються індивідуальні особливості та побажання пацієнта: звички, умови роботи або навчання, в якому оточенні та в якій ситуації, де і коли він став погано чути.

Після консультацій з лікарем у нашого пацієнта є вибір слухового рішення і він піде з впевненістю, що йому надали високоякісну слухову допомогу, яка виправдовує витрати. Ми завжди відкриті до спілкування з нашим клієнтом і після надання слухової допомоги: забезпечуємо необхідними інформаційними матеріалами та рекомендаціями, відповідаємо на всі питання що хвилюють, консультуємо телефоном пацієнта або членів його сім'ї.

За 26 років фахівці Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА допомогли більш ніж 50 тисячам своїх пацієнтів (серед яких є навіть новонароджені і люди дуже похилого віку) повернути слух. Довіртеся нам і Ви не залишитеся наодинці зі своєю проблемою. Не відмовляйте собі в повноцінному житті! Почати чути ніколи не пізно! Ви чуєте?

Не чекайте, не втрачайте дорогоцінного часу! Звертайтеся по кваліфіковану медичну допомогу в Медичний центр АВРОРА!

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk
  • ru