Слухові апарати для дітей

Далеко не кожний слуховий апарат підходить для слуху дитини, оскільки дитячий слух має високі вимоги до якості та методів налаштування сучасних слухових апаратів.

Для точної відповідності особливостям слухового сприймання дітей в Університеті Західного Онтаріо (Канада) був розроблений спеціальний дитячий алгоритм налаштування дитячих слухових апаратів DSL v5.0a m[i/o].

Він забезпечує здатність добре чути в будь-яких ситуаціях, надаючи дітям всі можливості для розвитку мовлення та навичок спілкування.

Метод налаштувань DSL v5.0а m[i/o] враховує не тільки розміри вуха дитини, але й особливості дитячої психології, можливості засвоєння інформації в різні вікові періоди.

Вчені математично розрахували оптимальні параметри входу/виходу звуку, необхідної звукової компресії. Адже дитина, на відміну від дорослого з набутим порушенням слуху, ніколи не чула, як правильно звучать слова та звуки. Тому діти потребують максимальної чіткості та розбірливості мовлення.

Головні вимоги до дитячих слухових апаратів:

  1. Наявність дитячого методу програмування слухових апаратів DSL, а конкретно, найновішої на сьогоднішній день його версії - DSL V 5.0a
  2. Можливість замикання батарейного відсіку слухового апарата.
  3. Наявність регулятора гучності та можливість його відключення.
  4. Можливість сполучення з FM-системою, стримером, зовнішнім мікрофоном.

Як свідчить досвід слухопротезування дітей та подальших занять з розвитку в них слухого сприймання та мовлення в Центрі слухової реабілітації АВРОРА, а також як підтверджують дані Міжнародної асоціації аудіологів, метод DSL V 5.0 – це найкращий алгоритм комп’ютерного налаштування слухових апаратів, який забезпечує найшвидший та найкращий результат.

Користуючись слуховими апаратами, налаштованими за алгоритмом DSL V 5.0, нечуюча дитина швидше починає говорити, краще вимовляє шиплячі та свистячі звуки, краще розуміє мовлення та спілкується з оточуючими.

Всі слухові апарати Oticon підтримують дитячий алгоритм налаштувань.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk
  • ru