Скільки коштують слухові апарати?

Одне з найчастіших питань «скільки коштують слухові апарати?» не має єдиної відповіді.

В цьому матеріалі ми спробуємо пояснити, чому ціни на слухові апарати так суттєво відрізняються.  

sharpener, pencil, hearing aids

1. Ціни – від безкоштовно до дуже дорого

Діапазон цін на слухові апарати варіюється:

  • від безкоштовно для вас – існує багато соціальних програм місцевих бюджетів і благодійних фондів, які можуть сплатити всю вартість слухового апарату;
  • до дуже дорого – найсучасніші слухові апарати оснащені штучним інтелектом та безліччю новітніх технологій.

Також за відсутності всієї суми на купівлю слухового апарату, в Центрі слухової реабілітації АВРОРА можна скористатися програмою спеціальних пропозицій і знижок, або безвідсотковою розстрочкою чи кредитом.

Слід розуміти, що всі слухові апарати різні, бо кожен із них налаштовується під індивідуальні потреби користувача. Тому, доки людина не пройде обстеження у сурдолога і слухопротезиста, неможливо визначити, яка модель слухових апаратів підходить саме цьому користувачу.

hearing aids oticon more, Charger

2. Сучасні слухові апарати більш досконалі

Часи громіздких аналогових слухових апаратів в минулому. Сучасні слухові рішення – це суперкомпактні та дуже складні за своєю конструкцією медичні вироби. 

Компанія Oticon у своїх слухових апаратах використовує надрозумні технології шумоподавления та кругового (360°) сканування звукового середовища.

Це дозволило:

  • спростити чутність і знизити втому користувача від знаходження в складних звукових умовах;
  • зробити чіткою мову співрозмовника, виділяючи її з-поміж інших звуків;
  • вирішити проблему зворотного зв'язку для усунення неприємного свисту.

Також сучасні слухові апарати можуть зв'язуватися бездротовою мережею зі смартфонами, планшетами та телевізорами.

Все це покликане полегшити життя людини із порушеннями слуху. Зрозуміло, вмістити всі ці технології в крихітний корпус слухового апарату було дуже непросто і потребувало вкладання коштів, часу і зусиль в дослідження і розробку.

 

3. Це не просто посилення звуку

Такі дешеві замінники слухових апаратів, як підсилювачі звуку, не лише не виконують своєї функції, а й дуже шкодять здоров’ю. Вони не розрізняють мову і просто однаково підсилюють всі звуки, що є навкруги. Це означає, що вони агресивно атакують слухову систему і мозок користувача, знищуючи останні залишки слуху.

На відміну від підсилювачів звуку, слухові апарати вміють виділяти мову, роблять голоснішими тихі звуки та зменшують гучні.

 

4. Відповідають індивідуальним потребам

Аналогові слухові апарати були більш-менш однаковими для всіх. Вони не адаптувалися до конкретних потреб користувача.

Із сучасними слуховими апаратами справа інакша, бо сьогодні вони – складні технологічні вироби, розроблені таким чином, щоб покращити слух і допомогти вашому мозку розпізнавати звуки! 

Сьогодні слухові апарати користувачу підбирає спеціаліст зі слухопротезування. 

Можливо, ваше порушення слуху спостерігається лише на визначених частотах, або ви потерпаєте від шуму у вухах. Все це робить ваші потреби унікальними та лише спеціаліст зі слухопротезування, що багато років отримував специфічні знання, зможе визначити, які слухові апарати вам потрібні.

Почніть покращувати свій слух вже сьогодні!

Якщо хочете дізнатися, скільки коштують слухові апарати, відвідайте фахівця зі слухопротезування в Центрі слухової реабілітації АВРОРА в місті Києві, або у наших партнерів в регіонах. Він визначить ваші потреби та можливості, розповість про програму лояльності, розстрочки та безвідсоткового кредитування.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk
  • ru