Покращений Захист Мови - Speech Guard E

Мова – це динамічний багатокомпонентний звуковий сигнал, в якому постійно змінюються властивості спектру, часу та гучності. Одне з головних завдань цифрової обробки звуку в слуховому апараті – відтворити без спотворень тонкі нюанси мовного сигналу.

Традиційно компресія динамічного діапазону, що використовується в слухових апаратах, підсилює розмову, але при цьому «стискає» її, коригуючи посилення таким чином, щоб посилені звуки були надмірно гучними. Цей тип посилення дуже ефективний для запобігання надлишкового посилення мови і немовних сигналів - грюкання дверей, криків, собачого гавкоту. Однак, в слухових апаратах з компресією динамічного діапазону також відбувається «стиснення» посиленої мови, в результаті чого відбувається спотворення її амплітудних характеристик.

Цього недоліку позбавлена ​​функція слухових апаратів Oticon Speech Guard E - Покращений Захист Мови в слухових апаратах Oticon Alta2. Для неспотвореного посилення мови і надійного запобігання надлишкового посилення гучними звуками Покращений Захист Мови поєднує два типи перетворення звуків: лінійне посилення і швидку компресію.

За умови стабільного звукового рівня, наприклад, під час сімейної бесіди, слуховий апарат підсилює розмову в лінійному режимі. При цьому мова адекватно посилюється, всі нюанси частотних, амплітудних і тимчасових властивостей мови відтворюються без спотворень. Посилена слуховим апаратом мова зрозуміла і комфортна. При виникненні різкого гучного звуку, наприклад, грюкання вхідних дверей, в слуховому апараті автоматично спрацьовує швидка компресія, що практично миттєво обмежує посилення цього звуку. Посилення швидко змінюється і швидко відновлюється в лінійному режимі після припинення дії різкого гучного звуку. Орган слуху охороняється від травматичного впливу занадто високого рівня гучності.

Малюнок 2. Схематичне зіставлення спектру природної мови, мови в слуховому апараті з Покращеним Захистом Мови від Oticon і традиційної компресії динамічного діапазону. Спектр мови в слуховому апараті Oticon з Покращеним Захистом Мови більше відповідає спектру природної мови.

 

 

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk
  • ru