Підсилювачі слуху чи слухові апарати – в чому різниця

Іноді люди, які дізнаються про вартість якісних слухових апаратів, дивуються, та кажуть, що бачили рекламу підсилювачів слуху за 500 грн. Вважають – навіщо переплачувати? Ось же є недорогі пристрої.
Та тільки в такому випадку відбувається саме те, про що каже прислів’я «жадібний сплачує двічі». Бо дешеві підсилювачі слуху не лише марні, а й дуже шкідливі пристрої.

1. Підсилювач слуху знищить ваш слух остаточно.

Підсилювач слуху

Підсилювач слуху

Уявіть, що у вашому вусі постійно знаходиться гучномовець. Ви однаково галасливо чуєте розмови всіх людей, що навкруги, гуркіт автомобілів, гавкіт собак, вітер мов залітає прямо у голову і там вирує наче торнадо. І все це в одну мить. Дуже голосно, різко і боляче для вуха і мозку.

Саме так працює підсилювач слуху, бо він – дуже примітивний, побутовий, а не медичний, пристрій. Постійно атакуючи слухову систему надрізкими звуками, він швидко знищить ваші залишки слуху.

На відміну від підсилювачів слуху, слухові апарати – це медичні вироби, що реєструються у МОЗ і мають відповідати суворим технічним і гігієнічним нормам.

В їх крихітних корпусах ховається потужний комп’ютер, який більше ніж 100 разів на секунду сканує довкілля, підлаштовуючи слухові апарати під особливості слуху окремої людини. Захищає його слухову систему від різких звуків, виділяє мову з кола інших звуків, покращуючи її розбірливість, підсилює тихі звуки та пригнічує гучні.

До того ж сучасні слухові апарати мають виносний мікрофон та вміють підключатися до різних пристроїв – телефонів, планшетів, комп’ютерів тощо.

line of models of hearing aids

Лінійка слухових апаратів

 

2. Користуватися підсилювачами слуху без консультації лікаря небезпечно!

Слухові рішення, що використовують без призначення лікаря, можуть нанести не тільки непоправну шкоду слуху, но і мозку, бо ми чуємо не вухами, а саме мозком. Різкі гучні звуки також призводять до головного болю, запамороченню, підвищенню тиску і інсульту.

Невідомо й з яких матеріалів виготовляються підсилювачі. Вони контактують зі шкірою, а при цьому не проходять медичної сертифікації. Тобто, можуть викликати дерматити, алергію, грибок та ін.

Лише правильно підібрані та індивідуально налаштовані слухові апарати не будуть негативно впливати на слух, мозок і шкіру користувача. Навпаки, вони здатні навіть попереджувати такий стан, як деменція.

grandmother, girl screams, hearing aid

 

3. Кошти, витрачені на підсилювачі слуху, це відсутність гарантії і сервісного обслуговування.

Ці побутові дешеві прилади невідомо хто виробив. Тобто, ви не будете мати гарантії, не зможете їх повернути чи обміняти. Тим більш – якщо щось трапиться із вашим здоров’ям, за це ніхто не буде нести відповідальність.

Подумайте самі: ці підсилювачі виробили, імпортували до нашої країни, додали свій прибуток. І вони коштують всього 500-600 грн? Це ж їх виробляють за принципом «один долар за кілограм». А ви за це можете отримати свист у вухах, розрив барабанної перетинки, головний біль, гіпертонію та інсульт.

Краще на своєму здоров’ї та житті не економити. Купуйте якісні слухові апарати від відомого виробника, чия продукція перевірена часом. Так ви отримаєте корекцію слуху, захист здоров’я, гарантійне і сервісне обслуговування, супроводження лікаря-спеціаліста, який налаштує слухові апарати індивідуально під ваші потреби.

Так, вартість якісних слухових апаратів значно вища, ніж у підсилювачів. І це зумовлене сотнями тисяч євро, які виробники вклали в розробку розумних технологій, їх медичне тестування і виробництво дуже складних електронних виробів, де в крихітний корпус ховають надскладний комп’ютер.

За кожен свій апарат виробники відповідають грішми та ім’ям. Тож цей якісний медичний виріб прослужить вам декілька років і подарує повноцінне життя і можливість все чути.

hearing aid battery

Пройти повне аудіологічне обстеження і підібрати якісний слуховий апарат данської фірми Oticon Ви можете в Центрі слухової реабілітації АВРОРА, який працює в Києві з 1991 року.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk
  • ru