Підбір і настройка слухових апаратів

Втрата слуху не повинна обмежувати можливості дитини спілкуватися, навчатися і насолоджуватися всім тим, що може запропонувати життя.

У цьому допоможуть сучасні слухові апарати Oticon. Зараз вони настільки просунуті, що навіть діти з важкою втратою слуху можуть виграти від їх використання.

Навіть діти з мінімальним слухом можуть отримати користь від слухових апаратів, оскільки посилений звук стимулює клітини мозку та сприяє їх росту. Ці структури мозку розвиваються якнайкраще, коли дитина ще дуже маленька. Саме тому дуже важливо якомога раніше почати використати слуховий апарат.

Навіть якщо Ви емоційно не готові до цього кроку, це необхідна річ для майбутнього розвитку Вашої дитини. Дослідження показали, що затримка початку носіння слухового апарату на декілька місяців з моменту виявлення втрати слуху може викликати серйознe затримку розвитку мовлення, які, можливо, не вдасться виправити.

Перший крок з використання слухових апаратів

Щоб у дитини з порушенням слуху розвинулася повна, багата, вербальна мова, їй необхідно мати можливість налаштовуватися на усі почуті нею мовні звуки. Слухові апарати розширюють діапазон почутих звуків і дозволяють деяким слабочуючим дітям, уловлювати практично усе мовлення, яке має місце навколо них. Проте у інших настільки сильна втрата слуху, що навіть слухові апарати не можуть допомогти їм уловлювати усі мовні звуки.

Дуже важливо мати можливість чути якомога більше в години, коли дитина не спить. Саме так, як і Ви покладаєтеся на освітлення, щоб надійно пересуватися в просторі й повністю розуміти і насолоджуватися усіма видами діяльності, що відбуваються навколо Вас, так само і Ваша дитина покладається на свій слуховий апарат, щоб отримати максимум від навколишнього оточення і своїх мовних можливостей.

Центр "Аврора", на основі свого 27-річного досвіду, пропонує для дитячого слухопротезування кращі слухові апарати, спеціально розроблені Отіконом для дітей. Наші фахівці допоможуть вибрати і правильно налаштувати слухові апарати для дітей з будь-якою втратою слуху.

Останні статті

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
слухові апарати

Як зрозуміти, що потрібні слухові апарати

Втрата слуху може спіткати будь-кого в будь-якому віці. Відбуватися це може як раптово, так і поступово, і багато людей цього може просто не відчувати.
Читати далі
Діагностика слуху на прийомі у лікаря-сурдолога. Консультація щодо відновлення слуху - яка вірогідність?

Чи можна відновити слух?

Порушення слуху — проблема, яка торкається мільйонів людей. Тому не дивно, що виникає стільки питань про те, чи можна відновити слух. Скажімо так: на сьогоднішній день порушення слуху можна компенсувати.
Читати далі
  • uk
  • ru