• Головна >
  • Статті >
  •  Чому деякі люди не хочуть вирішувати проблеми зі слухом

Чому деякі люди не хочуть вирішувати проблеми зі слухом

З досвіду лікарів-сурдологів, найчастіше люди приходять на підбір слухових апаратів після довгих умовлянь родичів. З деяких причин вони роками відтягують вирішення питання проблем зі слухом. Чому так відбувається?

1. Упередження, що слухові апарати можуть ще більше зіпсувати слух

Це поширений міф, який не відповідає дійсності. Шкоду слуху наносять дешеві підсилювачі звуку, а не слухові апарати. Слуховий апарат – безпечний медичний прилад, який підбирається та програмується індивідуально.

2. Сором

Деякі пацієнти соромляться та не хочуть, щоб оточення дізналися про їх проблему. Однак те, що людина погано чує, набагато помітніше, аніж слухові апарати. Адже одягати окуляри в разі погіршення зору не соромно. То чому ж слухові апарати має викликати негативні емоції? До того ж зараз існує великий вибір слухових рішень, які майже не помітні.

3. Звичка

Людина звикає до обмежень через поганий слух і не хоче щось змінювати. Іноді вона навіть не усвідомлює, наскільки погано чує. Просто з кожним місяцем, роком підвищується звук телевізора і гучність голосу під час спілкування.
Внаслідок порушення слуху у людини часто розвиваються судинні захворювання, головні болі, хронічна втома або депресія. Більш того, як показали дослідження, навіть невелике порушення слуху може стати причиною погіршення пам’яті та здатності пізнавати щось нове, вчитися.  Навіть невелике зниження потоку звукової інформації призводить до того, що мозок поступово припиняє розрізняти звуки. І хоча слухові апарати не можуть повністю відновити природний слух, вони допомагають мозкові людини нормально функціонувати якомога довше.

Важливо розуміти: слухові апарати — це фізичне здоров’я та комфорт як для самої людини із порушеннями слуху, так і для її оточення.

4. Висока ціна

Сучасні слухові апарати – це складні медичні прилади, тому коштують недешево. Вони мають вбудовану систему шумоподавлення, розпізнавання звуків на різних частотах та поліпшення мови. Їх оснащують великою кількістю корисних додаткових функцій, у тому числі дистанційним керуванням, захистом від вологи, екстремальних температур, падіння та втрати. Можливістю підключення до електронних пристроїв для перегляду телепрограм, участі в відеочатах, розмовах телефоном, прослуховування музики. У них тривалі строки служби, вони міцні, надійні та комфортні.

Крім цього, досвідчені лікар-сурдолог та слухопротезист завжди допоможуть підібрати доступні слухові апарати.

А ще – існують знижки за Програмою лояльності та можливість придбання слухових апаратів у розстрочку або безвідсотковий кредит.

Досить важливо й те, що використання слухових апаратів дозволяє людині будувати успішну кар’єру, досягати професійних та особистих успіхів, ставати відомими та популярними громадськими діячами.

5. Відсутність розуміння, куди звертатись

Іноді людина, що зіткнулася з втратою слуху, просто не знає, куди йти. Багаточисельні візити до ЛОРів та нескінчені медичні процедури, невтішні слова і відмови в операції.

Не вагайтеся та приходьте до Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА®. Наші лікарі-сурдологи перевірять ваш слух та підберуть слухові апарати, що підходять саме вам.

Запишіться на перевірку слуху вже сьогодні.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk
  • ru