Сучасні питання сурдологічної практики

Співробітники Центру слухової реабілітації АВРОРА® за участю менеджера компанії Oticon Йонаса Хейнеманна провели Весняний семінар для професіоналів слухової допомоги "Сучасні питання сурдологічної практики" (23-24 березня 2018 року, м. Київ).

На відкритті семінару генеральний директор Центру АВРОРА® Олександр Радченко зазначив: «Ми двічі на рік проводимо семінари та тренінги для професіоналів  слухової допомоги для підвищення  професійного рівня, знань та навичок  сурдологів, аудіологів, слухопротезистів для надання найбільш ефективної  слухової допомоги дітям і дорослим в Україні».

 

На фото: менеджер компанії Oticon Йонас Хейнеманн відповідає на запитання учасників

На семінарі було було розглянуто багато тем,  присвячених найбільш ефективним у світі слуховим апаратам сімейства Oticon Opn ( Opn1, Opn2, Opn3) . Серед тем були доповіді про розгорнутий огляд моделей  Opn miniRITE, Opn miniRITE-T,  Opn BTE 13 PP, а також про нові властивості слухових апаратів Oticon Opn, в тому числі SoundSupport для допомоги при тинітусі, тощо. Детально було  розглянуто  програмування цих апаратів для дітей, а також нові можливості підключення слухових апаратів Opn до Інтернету.

На фото: начальник навчально-реабілітаційного відділу Володимир Конюшняк розповідає про нові властивості слухових апаратів Oticon Opn

Лікарі-сурдологи  Медичного центру АВРОРА поділилися практичним досвідом  слухопротезування слуховими апаратами Oticon Opn пацієнтів як з легкою, так і важкою втратами слуху. Усі учасники семінару підтвердили,  що завдяки унікальним функціям та персоналізації  шляхом тонкого програмування Oticon Opn до умов життя, діяльності,  персональних потреб, їх клієнти  чують набагато краще, а саме краще розуміють мовлення, з меншими зусиллями, пам’ятають  більше та менше втомлюються  – як на роботі, соціальних подіях, так і вдома.

На фото: лікар-сурдолог Медичного Центру АВРОРА Оксана Щекатуріна з доповіддю про досвід слухопротезування Oticon Opn

Учасники семінару  дізнались про нову систему кохлеарної імплантації Neuro від Oticon Medical в практиці слухової допомоги в Україні: фахівці Медичного центру АВРОРА розповіли про особливості відбору кандидатів на кохлеарну імплантацію, інтраопераційне тестування, налаштування мовних процесорів, а також поділилися практичним досвідом обслуговування  та підтримки пацієнтів з КІ в Медичному центрі АВРОРА.

 

Велику зацікавленість викликали доповіді сурдопедагогів та вчителів-реабілітологів Медичного центру АВРОРА  - про важливе значення педагогічного супроводження дітей раннього віку та їх батьків під час  діагностики порушень слуху, а також   при слухопротезуванні дітей слуховими апаратами, системами кохлеарної імплантації  та обов’язкового складання індивідуальної програми розвитку слухового сприйняття та формування мовлення. Учасники відзначили  важливість індивідуального сімейно-орієнтованого підходу до кожної дитини та її родини.

На фото: завідувач відділенням слухового сприймання та мовлення Тетяна Богданович розповідає про роль сурдопедагога у слуховій реабілітації дітей

На семінарі також обговорювались різні аспекти сурдологічної та аудіологічної практики для досягнення найкращих медико-соціальних результатів слухової реабілітації  дітей та дорослих.

Спеціалісти Центру слухової реабілітації АВРОРА висловили впевненість, що отримані знання допоможуть учасникам семінару надавати ще кращу слухову допомогу пацієнтам у всіх регіонах України з використанням найбільш сучасних засобів реабілітації слуху.

На фото: учасники семінару

© Центр слухової реабілітації АВРОРА®, 2018.  Всі права збережені.

Останні статті

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
слухові апарати

Як зрозуміти, що потрібні слухові апарати

Втрата слуху може спіткати будь-кого в будь-якому віці. Відбуватися це може як раптово, так і поступово, і багато людей цього може просто не відчувати.
Читати далі
Діагностика слуху на прийомі у лікаря-сурдолога. Консультація щодо відновлення слуху - яка вірогідність?

Чи можна відновити слух?

Порушення слуху — проблема, яка торкається мільйонів людей. Тому не дивно, що виникає стільки питань про те, чи можна відновити слух. Скажімо так: на сьогоднішній день порушення слуху можна компенсувати.
Читати далі
  • uk