• Главная >
  • Новости >
  •  Діти з особливими освітніми потребами. Міжнародна конференція у Львові

Діти з особливими освітніми потребами. Міжнародна конференція у Львові

31 травня - 2 червня у Львові на базі навчально-реабілітаційного центру «Левеня» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у комплексній реабілітації дітей з особливими освітніми потребами: реалії та перспективи».

З 31 травня до 2 червня у Львові на базі НРЦ «Левеня» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у комплексній реабілітації дітей з особливими освітніми потребами: реалії та перспективи». У цій конференції взяли участь провідні спеціалісти з питань навчання та реабілітації дітей з особливими потребами із України, та Європи. Також серед учасників були представники Міністерства освіти і науки України та Академії педагогічних наук України.

В конференції по Скайпу виступив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей. Він привітав учасників конференції, зазначив особливу роль НРЦ «Левеня» у спеціальній освіті України, розповів про шляхи реформування української системи освіти, відповів на запитання учасників конференції.

Учасники також приділили значну увагу питанню виявлення дітей раннього віку з сенсорними порушеннями. Не оминули і таку нагальну та болючу тему, як реалізація права дитини з особливими освітніми потребами на освіту в умовах інклюзії та її психолого-педагогічний супровід.

Директор НРЦ «Левеня», заслужений працівник освіти України Віра Ремажевська, розповіла що проведення цього заходу визначили не лише 20річчя експериментальної діяльності НРЦ «Левеня»,а й необхідності обговорення проблем, що є у сучасній спеціальній та інклюзивній освіті Адже діти з проблемами психофізичного розвитку повинні отримувати найякіснішу медичну допомогу та мати можливості навчатись як і їхні здорові однолітки. Саме тому, щоб обмінятись досвідом та обрати найоптимальніший шлях розвитку, ознайомитись із зарубіжним досвідом реформування діагностики та реабілітації дітей з особливими освітніми потребами, зібралися близько 200 фахівців з України, та з різних країн Східної Європи.

Конференція пройшла успішно. Учасники конференції прийняли резолюцію щодо покращення перспективи розвитку у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

 

(При підготовці матеріалу використано інформацію від НРЦ "левеня")

Останні статті

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
слухові апарати

Як зрозуміти, що потрібні слухові апарати

Втрата слуху може спіткати будь-кого в будь-якому віці. Відбуватися це може як раптово, так і поступово, і багато людей цього може просто не відчувати.
Читати далі
Діагностика слуху на прийомі у лікаря-сурдолога. Консультація щодо відновлення слуху - яка вірогідність?

Чи можна відновити слух?

Порушення слуху — проблема, яка торкається мільйонів людей. Тому не дивно, що виникає стільки питань про те, чи можна відновити слух. Скажімо так: на сьогоднішній день порушення слуху можна компенсувати.
Читати далі
  • uk