• Головна >
  • Новини >
  •  День кохлеарної імплантації в Україні: руйнуємо стереотипи

День кохлеарної імплантації в Україні: руйнуємо стереотипи

З 14 по 19 травня 2019 року по всій Україні відбулися заходи, присвячені Дню кохлеарного імпланту в Україні. Метою цих заходів є інформування суспільства щодо кохлеарної імплантації як сучасного та ефективного методу реабілітації глухоти та привернення уваги до проблем сімей, що виховують дітей з порушенням слуху.

19 травня у Києві на Михайлівський площі відбувся захід «Руйнуємо стереотипи» за участю дітей, що користуються системами кохлеарної імплантації, членів їх родин, родин дітей-кандидатів на кохлеарну імплантацію та фахівців слухової допомоги.

Медичний центр слухової реабілітації АВРОРА  - Уповноважений представник в Україні компанії  Oticon Medical - провідної компанії з розробки та виробництва інноваційних слухових імплантованих систем, долучився до такої важливої громадської ініціативи.

Учасники цього заходу на власному прикладі спростовували  стереотипі, які склалися у суспільстві щодо обмежених можливостей дітей та дорослих з порушенням слуху: розповіли та продемонстрували,  як діти та дорослі з глухотою з системами кохлеарної імплантації оволодівають мовленням та мовою, вільно спілкуються, танцюють та співають, займаються спортом та досягають значних успіхів у навчанні та роботі.   Під час заходу усі бажаючі долучилися до оригінального флешмобу створення равлику, що символізує слух, зображення якого було зафіксоване з висоти пташиного польоту.

Усі учасники підтвердили, що на сьогодні системи кохлеарної імплантації та надпотужні слухові апарати є засобами корекції важких та глибоких порушень слуху у дітей та дорослих. Але не всім відомо, що поєднання обох технологій покращує результати слухової реабілітації:  слухові апарати можуть бути використані як до кохлеарної імплантації, так і після її проведення.

За оцінкою Всесвітньої організації охорони здоров’я, приблизно 60% випадків порушення слуху в дитячому віці можна уникнути за допомогою профілактичних заходів. Але коли втрата слуху в дитячому віці невиліковна, необхідно вжити заходів для того, щоб забезпечити дітям можливість повністю розкрити свій потенціал за допомогою слухової реабілітації, навчання, а також розширення їх прав та можливостей. Наразі не у всіх пологових будинках Україні проводиться скринінг новонароджених, завдяки якому можлива діагностика та виявлення порушень слуху вже у перші дні після народження. Але  скринінгове обладнання має бути в кожному пологовому будинку, бо тільки тоді можна оперативно виявляти дітей із проблемами слуху і вчасно визначати, кому з них потрібен кохлеарний імплант, а кому – слухові апарати. Раннє виявлення проблем зі слухом - це надзвичайно важливо, бо від цього залежить майбутнє дитини.

Згідно рекомендаціям Медичного директора, лікаря-сурдолога Медичного центру АВРОРА Олени Сербін: “Скринінг новонароджених є необхідним першим кроком ранньої слухової реабілітації, після чого необхідно провести діагностику та слухопротезування. У нашому Центрі висококваліфіковані лікарі-сурдологи надають слухову допомогу немовлятам, які не пройшли скринінг.  Лікарі-сурдологи  діагностують порушення слуху, компенсують туговухість і глухоту за допомогою правильно призначених та оптимально налаштованих дитячих слухових апаратів Oticon або кохлеарних імплантатів Oticon Medical.  Сурдопедагоги  Медичного центру АВРОРА® проводять заняття з розвитку слухового сприймання, мови та мовлення дітей.  Як свідчить досвід наших маленьких пацієнтів, своєчасно проведена медична слухова допомога дозволяє дитині розвиватися нарівні з її однолітками".

Генеральний директор Центру слухової реабілітації  АВРОРА®  Олександр Радченко висловлює вдячність Українській асоціації носіїв кохлеарних імплантів, учасникам, волонтерам, усім небайдужим людям  та особисто Максиму Терьошину та Наталії Мокрій за запрошення та можливість залучитися до цього важливого  заходу та проінформувати присутніх про сучасні високотехнологчні слухові рішення: надпотужні слухові апарати Oticon, систему кохлеарної імлантації Oticon Medical, комплексну слухову реабілітацію у Медичному центрі АВРОРА, супровід та підтримку українських користувачів систем кохлеарної імплантації Oticon Medical.

©Центр слухової реабілітації АВРОРА®, 2019. Всі права

Останні статті

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
слухові апарати

Як зрозуміти, що потрібні слухові апарати

Втрата слуху може спіткати будь-кого в будь-якому віці. Відбуватися це може як раптово, так і поступово, і багато людей цього може просто не відчувати.
Читати далі
Діагностика слуху на прийомі у лікаря-сурдолога. Консультація щодо відновлення слуху - яка вірогідність?

Чи можна відновити слух?

Порушення слуху — проблема, яка торкається мільйонів людей. Тому не дивно, що виникає стільки питань про те, чи можна відновити слух. Скажімо так: на сьогоднішній день порушення слуху можна компенсувати.
Читати далі
  • uk