• Головна >
  • Новини >
  •  Центр АВРОРА підвищує рівень допомоги при важких і глибоких порушеннях слуху

Центр АВРОРА підвищує рівень допомоги при важких і глибоких порушеннях слуху

В багатьох випадках для компенсації важких та глибоких порушень слуху потрібна кохлеарна імплантація. При цьому для досягнення найбільшої ефективності необхідна комплексна слухомовна реабілітація та спільна робота фахівців і родини пацієнта.
Для всебічного навчання фахівців Центру АВРОРА® спеціалісти Oticon Medical провели семінар-тренінг з питань кохлеарної імплантації.

Кохлеарна імплантація показана при важких та глибоких порушеннях слуху, коли слухові апарати не забезпечують відповідного нормальному розвитку мовлення та мови у дітей та достатнього рівня слухомовного спілкування дорослих. Для проведення кохлеарної імплантації використовують електронні медичні вироби - системи кохлеарної імплантації (СКІ).

Ефективність кохлеарної імплантації для пацієнта залежить від багатьох факторів: властивостей та якості СКІ, успішності виконаної хірургічної операції, первинної та подальшої регулярної настройки СКІ, якості слухомовної реабілітації, співпраці фахівців із родиною пацієнта та всебічної підтримки рідних та близьких пацієнта. У більшості випадків ефективність кохлеарної імплантації збільшується при проведенні бімодального слухопротезування, тобто при одночасному використанні кохлеарного імплантату на одному вусі і суперпотужного слухового апарата на другому вусі.

 

 

 

З 27 лютого по 3 березня 2017 року спеціалісти-тренери компанії Oticon Medical П’єр Бігору (Pierre Bigouroux), Коралі Дон (Coralie Don) та Робін Турек (Robin Turek) провели семінар-тренінг з кохлеарної імплантації для фахівців Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА® – лікарів-сурдологів, інженерів-протезистів та сурдопедагогів. Було проведено також практику з тонкого настроювання звукового процесора СКІ для імплантованого пацієнта.

«Центр АВРОРА® поставив за мету підняти реабілітацію людей з важкими та глибокими порушеннями слуху на ще вищий рівень, – розповідає Генеральний директор Олександр Радченко – тому, разом з суперпотужними слуховими апаратами Oticon, які ми використовуємо вже більше 25 років, ми ввели системи кохлеарної імплантації Oticon Medical та розробили програму комплексної реабілітації».

«Ми давно запровадили бімодальне слухопротезування (реабілітацію слуховим апаратом разом із кохлеарним імплантатом) з дуже добрими практичними результатами, – продовжує Головний лікар Медичного центру Олена Сербін, особливо ефективно зарекомендувало використання кохлеарного імплантанту з сучасними суперпотужними апаратами Sensei SP та Oticon Dynamo. Тому для нас було природньо розширити нашу слухову допомогу і на кохлеарну імплантацію, адже для цього у нас є усі необхідні умови – спеціалісти, прилади, знання та великий практичний досвід».

 

 

 

«Для дітей і дорослих з кохлеарними імплантатами та їх рідних дуже важливо мати всебічну підтримку, – доповнює заступник Генерального директора з медичних питань В’ячеслав Федорук, – тому ми створили новий навчально-реабілітаційний відділ на чолі з досвідченим спеціалістом Володимиром Конюшняком, а у цьому відділі – спеціальну групу розвитку слуху та мовлення, очолювану сурдопедагогом з великим науковим і практичним досвідом Тетяною Богданович».

 

 

 

 

 

 

 

«Ми дуже відповідально ставимося до якості нашої допомоги, – підтверджує перший заступник Генерального директора Олена Радченко, – тому ми першими в Україні сертифікували СКІ Oticon Medical на відповідність технічним регламентам на активні медичні вироби, які імплантуються, створюємо усі умови для всебічної підтримки пацієнтів з кохлеарними імплантатами та проводимо систематичне підвищення кваліфікації наших фахівців. І цей тренінг-семінар є важливою складовою цієї роботи».

На тренінг-семінарі були ретельно розглянуті детальні аспекти конструкції та роботи систем кохлеарної імплантації, показання до імплантації, техніка хірургічного втручання, первинного та подальшого настроювання систем КІ, сервісу, регуляторні питання, система управління якістю щодо СКІ та організація роботи з кохлеарної імплантації.

Крім теоретичних занять, Робін Турек провів практичні зайняття з налаштування кохлеарних імплантатів за допомогою програмного забезпечення DigiMap.

 

 

Завершуючи тренінг-семінар, Олександр Радченко висловив вдячність тренерам Oticon Medical за надані фахівцям Центру АВРОРА® дуже цінні знання та навички, які, безумовно, допоможуть надавати слухову медичну допомогу в Україні ще вищого рівня дітям і дорослим.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk