Батьки, ви перевірили мені слух?

Під таким гаслом 1-го червня в парку «Перемога» міста Бровари співробітники Медичного центру АВРОРА під час фестивалю «БРОшки» провели інформаційно-консультативний захід з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Під час цього веселого дитячого свята фахівці Медичного центру АВРОРА проінформували батьків, чому всім дітям потрібно перевіряти слух та чому не можна зволікати з перевіркою слуху, яким чином порушення слуху впливає на розвиток дитини, проконсультували щодо ознак та симптомів порушення слуху у дітей і розповіли, що робити у таких випадках.

Щорічно в Україні народжується все більше дітей з порушенням слуху. Згідно науковим дослідженням, майже у 90% маленьких пацієнтів часткова або повна втрата слуху є вродженою і лише у 10 % - набутою. Але у віці до 3 - 4 років виявляється лише половина дітей з порушенням слуху. Часто батьки помічають у малюка якісь відхилення у поведінці, реакціях, але відносять їх на рахунок особливого характеру дитини, сподіваються, що вона «переросте» цю своєрідність і далі буде розвиватися як ї її однолітки.
Фахівці Медичного центру АВРОРА, звернули увагу, що  причиною затримки інтелектуального та мовного розвитку дитини може бути те, що вона  просто погано чує, також проінформували. Що перевіряти слух потрібно всім, без винятку, дітям.  Але особливу увагу потрібно звернути батькам, які мають новонароджених дітей та дітей, які ще не досягли трирічного віку. Вік до 3-х років є критичним для розвитку слуху та оволодіння мовленням. Це викликано нейропластичністю кори головного мозку. Тобто слухова кора, яка не отримує звукову інформацію, починає виконувати інші функції. І через якийсь час (а саме до трирічного віку) без звукової стимуляції вона взагалі втрачає здатність розрізняти звуки. Саме тому дуже важливо своєчасно виявляти порушення слуху у малюків, своєчасно лікувати та компенсувати, доки цей процес не став незворотнім. У більшості країн світу, зокрема, у США, Канаді, ЄС обов’язкову перевірку слуху (скринінг) виконують усім новонародженим ще в пологовому будинку. В Україні таку діагностику проводять лише в декількох пологових будинках. Але всі без винятку батьки, які турбуються про стан здоров'я своїх дітей, можуть звернутися до Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА для того, щоб перевірити слух дитини, впевнитися, що з нею все добре.Необізнаність або пасивна позиція батьків може привести до затримки всебічного розвитку дитини.  Якщо Ви помічаєте, що з дитиною щось не так – негайно перевірте її слух! Обстежити та визначити рівень слуху навіть у новонародженої дитини можна у Медичному слухової реабілітації АВРОРА, який оснащений найновішим аудіологічним обладнанням для дослідження слухової функції людей різного віку: від немовлят до осіб дуже похилого віку. У випадку встановлення порушення слуху сурдологи та сурдопедагоги Центра допоможуть дитині почути світ і розвиватись як дитина зі слухом у межах норми.

Вітаємо дітей та їх батьків з початком літа!
Бережіть свої вушка та слух і пам’ятайте, що своєчасна діагностика слуху є запорукою успішного слухомовного розвитку дитини.

Чекаємо на Вас у Медичному центрі слухової реабілітації АВРОРА!

Не зволікайте з проведенням діагностування слуху Вашого малюка, адже турбота про слух є невід’ємною складовою її успішного майбутнього. Навіть невелика втрата слуху може негативно вплинути на розвиток дитини, процес оволодіння мовою та психологічний стан.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk