• Головна >
  • Статті >
  •  Топ-5 поліпшень в житті при використанні слухових апаратів

Топ-5 поліпшень в житті при використанні слухових апаратів

Згідно з даними Фонду здорового слуху (Hearing Health Foundation, США), приблизно 50 мільйонів американців мають зниження слуху. Але, лише кожен п'ятий з тих, кому показані слухові апарати, користується ними. Одні мотивують це фінансовими причинами, інші не вірять, що у них є проблеми зі слухом, а є і такі, хто думає, що використовуючи слухові апарати, вони будуть виглядати старими або хворими.

Адаптовано Ю.К. Соколовим, MS, PhD, MBA з: Debbie Clason, staff writer, Healthy Hearing | Tuesday, August 11th, 2015 - http://www.healthyhearing.com/report/52501-Top-five-ways-hearing-aids-make -you-look-good

Ми з цим категорично не згодні і наводимо п'ять головних поліпшень, які, на нашу думку, дозволяють добре виглядати людям з порушенням слуху.

У Вас більше сил для занять улюбленою справою

 

Можливо, важко повірити, що слухові апарати можуть дати більше життєвих сил і енергії, але це до тих пір, поки Ви не дізнаєтеся, що буває фізичне виснаження, викликане зниженням слуху. Воно відбувається в результаті підвищеної витрати енергії мозку на забезпечення спілкування на роботі, в школі і вдома. Люди з нормальним слухом можуть здійснювати кілька дій одночасно, наприклад, переглядати інформацію на своїх смартфонах, дивитися телевізор, а ще й підтримувати розмову. У той же час, люди з порушенням слуху змушені використовувати цю енергію для концентрації на обличчі співрозмовника і вишукування мовних «ключів» і знаків. Зниження слуху може викликати і емоційне виснаження, приводячи до підвищених рівнів стресу, неспокою і депресії.

Є і хороша новина. Якщо лікар-сурдолог призначить Вам слухові апарати в якості лікування при виявленій сенсоневральна порушення слуху, то це значно полегшить вирішення проблем зі слухом. Хоча слухові апарати і не відновлять слух в повній мірі, вони посилять звук найкращим чином і набагато полегшать роботу мозку з обробки звуків. А коли Ваш мозок не повинен буде працювати так напружено для розуміння почутого, це дасть набагато більше сил для занять улюбленою справою.

Ви можете брати активну участь в розмовах

 

Ніщо не викликає такого розчарування, як нездатність чути розмови в родині або в різних життєвих ситуаціях. Не менш засмучені і ті, хто намагається спілкуватися з друзями та коханими, у яких знижений слух.

Рішення? Перевірте свій слух у лікаря-сурдолога і постарайтеся не відкладати придбання слухових апаратів, якщо лікар їх призначив. Забудьте те, що, можливо, чули від рідних і знайомих, які купили слухові апарати десять років тому. Сучасні слухові апарати не тільки більш практичні, вони в багато разів покращують розуміння мови в навколишньому шумі. Поспілкуйтеся зі своїм лікарем-сурдолог. Розкажіть про свої слухових потреби та очікування, звичайних заняттях на роботі і вдома. Лікар підбере і налаштує слухові апарати так, щоб вони найкращим чином допомагали в різних ситуаціях слухання, в яких Ви опиняєтеся за Вашої стилі життя.

Ви не тільки зможете брати активну участь у всіх розмовах, а й напевно зможете отримувати набагато більше задоволення від свого життя. Дослідження показали, що люди зі зниженим слухом, що користуються слуховими апаратами, набагато більше задоволені якістю життя. При цьому вони називали такі аспекти, як поліпшення взаємин з близькими, інтимність і теплоту сімейних відносин, емоційну стабільність, відчуття контролю над життєвими подіями, відчуття психічного і фізичного здоров'я.

Ви можете відчувати себе супергероєм

 

Ну так звичайно. Чи не жарт чи це? З сьогоднішніми технологіями слухових апаратів, їх користувачі можуть легко уявити себе з біонічних слухом. Якщо Ви довго не були на прийомі у лікаря-сурдолога, то можете і не знати про колосальні досягнення технологій слухових апаратів за останні 10 років. Залежно від ступеня зниження слуху, у Вас може бути крихітний слуховий апарат, практично непомітний в вусі, але, при цьому, має обчислювальну потужність найкращого ноутбука. Лікар допоможе вибрати слуховий апарат з Bluetooth, який буде працювати безпосередньо з Вашими персональними електронними пристроями і гаджетами, такими, як смартфони, комп'ютери, планшети і MP3-плеєри.

Ви модно виглядаєте

 

Залежно від типу зниження слуху, Вам, можливо, можуть не підійти невидимі слухові апарати. Не турбуйтеся - є безліч шляхів вбудувати інші стилі слухових апаратів в Ваш власний стиль.

Колір. Багато виробників слухових апаратів, як наприклад, Отікон, випускають слухові апарати різного кольору - як для дітей, так і для дорослих, з відповідними за кольором аксесуарами. Виберіть Ваш улюблений колір, а якщо хочете додати ще додаткову «родзинку», Індивідуалізує корпус стікерами і блискітками.

Аксессуарізація. Можна прикрасити слухові апарати за своїм стилем і смаком. Якщо дитина любить тварин або спорт, то можна прикрасити його слухові апарати відповідними наклейками.

Ви - приклад уважного ставлення до свого здоров'я

 

Якщо не компенсувати зниження слуху, то воно може привести до інших дуже серйозних проблем здоров'я:

  • Хвороба Альцгеймера і деменція. Згідно з інформацією Фонду здорового слуху, люди, навіть з невеликим порушенням слуху, мають удвічі більший ризик розвитку деменції (зниження розумових здібностей). Цей ризик збільшується зі ступенем зниження слуху.
  • Депресія, неспокій і стрес. Дослідники з Національного інституту глухоти та інших розладів комунікації (National Institute of Deafness and Other Communication Disorders, NIDCD, США) виявили чіткий взаємозв'язок між зниженням слуху і депресією.
  • Атрофія мозку. Вчені медичного центру Джона Хопкінса (Johns Hopkins), і Національного інституту по вивченню старіння (National Institute on Aging, США) виявили, що мозок людей старшого віку, при зниженні слуху, що не компенсованого слуховими апаратами, стискається швидше, ніж у однолітків з нормальним слухом або зі зниженим слухом, компенсованим слуховими апаратами.
  • Підвищений ризик падінь. Вухо грає істотну роль в підтримці рівноваги. Зниження слуху може викликати підвищений ризик падіння людини. Дослідження показали, що навіть невелике зниження слуху може втричі підвищити ризик падінь, які часто призводять до травм і переломів. Зокрема, падіння є найпоширенішою причиною перелому шийки стегна, що призводить до тяжких наслідків і ризику для життя. Цей ризик спонукав до створення щорічного слухового скринінгу у людей старше 65 років, введеного законом США «Про запобігання ризику падіння у літніх» (Seniors Fall Prevention Act, 2003).

Ось чому так важливо перевіряти свій слух, особливо якщо у Вас є підозра на зниження слуху. Якщо воно діагностовано, слід компенсувати його негайно. Пам'ятайте, що ви не можете бути занадто молодими або надто старими, щоб бути зразком для наслідування, особливо по відношенню до свого хорошого здоров'я. Коли друзі і члени сім'ї побачать Вашу активну увагу до збереження слуху і можливостей спілкування, вони з набагато більшою ймовірністю і швидше відреагують на проблеми з їх власним здоров'ям.

 

Звертайтеся по кваліфіковану медичну допомогу в Медичний центр АВРОРА!

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk
  • ru