Просторовий Звук Преміум

Слухання двома вухами допомагає визначити місцезнаходження джерела звуку, що, в свою чергу, дозволяє сфокусуватися на сприйнятті звуку, який важливий і ігнорувати менш значущі сигнали.

Таким чином, відбувається естеcтественная орієнтація в звуковий обстановці. У людей з порушенням слуху при користуванні традиційними слуховими апаратами мозок отримує спотворену інформацію про просторові характеристики звуку. В результаті виникають труднощі в локалізації джерела звуків і виявленні відмінностей між ними.

Функція Просторовий Звук допомагає слабочуючих пацієнтам впорядкувати акустичну середу і сконцентруватися на сприйнятті конкретного звуку або голосу.

Просторовий Звук Преміум являє собою новий рівень технології відтворення просторових властивостей звуку, заснованої на технології бінауральної обробки звуків. Компонентами функції Просторовий Звук Преміум є бінауральна обробка, розширений діапазон частот пропускання і просторове шумозаглушення.

Малюнок: Компоненти Просторового Звуку Преміум.​

При бінауральної обробці звуків здійснюється взаємодія між двома слуховими апаратами бінауральної пари. Завдяки цифровій обробці звуку в режимі реального часу правий і лівий слуховий апарат працюють скоординовано, як цілісна система. Вони весь час обмінюються інформацією між собою, виявляючи, зберігаючи і посилюючи тимчасові амплітудні і частотні межушние відмінності.

Відмінності в інтенсивності звуку між вухами є одним з основних факторів точної локалізації звуку. Ці відмінності найбільш істотні для високих частот в діапазоні 4-10 кГц. Нова платформа дозволяє ефективно посилювати звуки в діапазоні до 8-10 кГц. Якісне посилення в розширеному діапазоні частот дозволяє мозку більш ефективно розпізнавати, виділяти і локалізувати звуки. Відповідно поліпшується здатність виділяти цікавить мова (співрозмовника, доповідача) на тлі шуму і конкуруючої мови (багатоголосся в кафе, на вокзалі). У підсумку, набагато підвищується якість посиленого звуку.

Одним з результатів бінауральної обробки є активація просторового шумозаглушення. Просторовий Звук Преміум автоматично зменшує шум на стороні вуха з гіршим співвідношенням мова / шум. Результатом є посилення мови на стороні більш виграшного поєднання мова / шум і ослаблення шуму на протилежному боці. Це дає можливість набагато кращого розуміння мови на тлі одностороннього шуму.

Останні статті

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
слухові апарати

Як зрозуміти, що потрібні слухові апарати

Втрата слуху може спіткати будь-кого в будь-якому віці. Відбуватися це може як раптово, так і поступово, і багато людей цього може просто не відчувати.
Читати далі
Діагностика слуху на прийомі у лікаря-сурдолога. Консультація щодо відновлення слуху - яка вірогідність?

Чи можна відновити слух?

Порушення слуху — проблема, яка торкається мільйонів людей. Тому не дивно, що виникає стільки питань про те, чи можна відновити слух. Скажімо так: на сьогоднішній день порушення слуху можна компенсувати.
Читати далі
  • uk
  • ru