Чому слух для дітей так важливий

Діти використовують свою здатність чути, щоб розвивати свої мовні навички. Однак втрата слуху може ускладнити спілкування з рідними і близькими, з навколишнім світом.

Як діти розвивають мову через слухання

Ми починаємо розвивати мова з самого народження. Спочатку діти тільки плачуть, сміються, чхають, позіхають і кашляють. Але, навіть якщо вони поки не навчилися розмовляти, вони постійно слухають. Новонароджена дитина здатний дізнаватися голос матері.

Якщо у дитини є порушення слуху, то базове розвиток мови буде часто відбуватися з затримкою. Однак діти з невеликими і сильними порушеннями можуть розвинути зрозумілу мову при правильним втручанні і посиленні.

Чим раніше виявлена ​​втрата слуху, тим краще.

Дослідження показали, що багато дітей з сильною втратою слуху теж можуть навчитися говорити, якщо діагноз поставлений досить рано. Як правило, це буває часто, оскільки ознаки великої втрати слуху більш очевидні, ніж ознаки його невеликого зниження.

Тому, чим раніше виявляється втрата слуху і чим раніше починається лікування, тим краще. З сучасним рівнем розвитку технологій нечуючих дітям можна підібрати слухові апарати вже протягом декількох перших тижнів або місяців після народження.

Спочатку їм необхідно правильно підібрати потрібний тип слухового апарату. Потім, коли настане час, вони можуть отримати спеціальну мовну і мовну терапію.

Якщо втрата слуху настільки сильна, що навіть потужні слухові апарати не допомагають, дитина може як і раніше навчитися спілкуванню з використанням спеціальних комунікативних методик. Незалежно від того, вибираєте Ви жестову мову або усне мовлення, мета очевидна - чим раніше дитина почне навчання, тим краще.

Наш багаторічний досвід надання висококваліфікованої слуховий допомоги дітям допоможе вам. Звертайтеся до нас в Медичний центр АВРОРА.

Останні статті

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
слухові апарати

Як зрозуміти, що потрібні слухові апарати

Втрата слуху може спіткати будь-кого в будь-якому віці. Відбуватися це може як раптово, так і поступово, і багато людей цього може просто не відчувати.
Читати далі
Діагностика слуху на прийомі у лікаря-сурдолога. Консультація щодо відновлення слуху - яка вірогідність?

Чи можна відновити слух?

Порушення слуху — проблема, яка торкається мільйонів людей. Тому не дивно, що виникає стільки питань про те, чи можна відновити слух. Скажімо так: на сьогоднішній день порушення слуху можна компенсувати.
Читати далі
  • uk
  • ru