Oticon: Краще чути - краще жити

У столиці Австрії Відні 24-27 лютого 2019 року пройшов Східно-європейський семінар компанії Oticon, на якому було розглянуто багато питань слухової допомоги дітям і дорослим, ризики порушення слуху для здоров’я, безпосередній зв’язок між кращим слухом та кращим здоров’ям людини з порушенням слуху, наукові докази того, як нова технологія Oticon закриває розрив між нормальним і порушеним слухом.

У семінарі взяли участь 32 представники з 14 країн, серед них – представники Центру слухової реабілітації АВРОРА®, як Ексклюзивного дистриб’ютора та Уповноваженого регуляторного представника компанії Oticon в Україні.
З доповідями на семінарі виступили, зокрема, Менеджер Клаус Хорнеман (Claus Frees Horneman), Клінічний науковий аудіолог Джоанна Рамлі (Johanne Rumley), та Старший міжнародний тренер Карстен Альбом (Carsten Ahlbom).

Східно-європейський семінар компанії Oticon

Велику увагу привернули нові наукові дані щодо впливу порушення слуху на різні сторони розумового та загального здоров'я людини. Вони показали, що порушення слуху – це значно більше, ніж те, що показує аудіограма. Зокрема, воно супроводжується змінами синапсів (чутливих закінчень) нейронів слухового нерву, якими вони приєднуються та через які отримують сигнали від внутрішніх волоскових клітин – чутливих слухових клітин завитки внутрішнього вуха.

Нещодавно було виявлено явище, яке отримало назву «приховане порушення слуху» або «синаптопатія» – це порушення передачі інформації між внутрішніми волосковими клітинами та синапсами нейронів слухового нерву.  Воно призводить до погіршення сприймання складних звуків, зокрема мовлення, у шумних оточеннях, навіть при невеликому порушенні слуху.

Порушення слуху

Порушення слуху спричиняє зміни функціональної організіції кори головного мозку – слухова зона кори починає виконувати інші функції, замість аналізу звуків, сприймання та розуміння мовлення. Зміни відбуваються навіть у самій мозковій речовині.

Внесок факторів деменції

Зміни кори головного мозку внаслідок порушення слуху призводить до згасання, зменшення когнітивних (пізнавальних) здатностей людини. Тому, порушення слуху є суттєвим фактором ризику розвитку деменції, починаючи з середніх років життя людини, якого можна уникнути компенсацією порушення слуху високоякісними слуховими апаратами.

Наслідки некомпенсованого порушення слуху

Зменшення потраплення сигналів до мозку, погіршення їх якості та зміни мозку приводять також до підвищення навантаження на слухові зони кори головного мозку. А це викликає більше навантаження на кору головного мозку та втому. Внаслідок цього, людина зменшує соціальні контакти та самоізолюється.

Загалом, порушення слуху приводить до прискорення проблем розумового та загального здоров’я.
Але, як показують наукові дані, компенсація порушення слуху слуховими апаратами нормалізує роботу мозку, покращує розуміння мовлення, можливості освіти, професійної діяльності, соціальних контактів, розумового та загального здоров’я людини.

Переваги компенсації порушення слуху

Втім, результативність слухопротезування не є однаковою – вона значно залежить від технологічного рівня слухових апаратів. Зокрема, найбільшу результативність серед сучасних технологій має технологія Oticon BrainHearing, яка застосовується в усіх сучасних слухових апаратах – Opn та Siya.

Більш того, технологія Навігатор Відкритого Звуку (OpenSound Navigator Opn) практично вирівнює компенсоване порушення слуху з нормальним слухом за здатністю розуміння мовлення у шумних оточеннях.

Наукові дослдження підтверджують переваги технології Oticon

 

Останні новини

Участь у конференції «Сучасні методи діагностики та лікування в аудіології».

Співробітники Центру слухової реабілітації АВРОРА взяли участь в роботі конференції для оториноларингологів, сурдологів України «Сучасні методи діагностики та лікування в аудіології» з нагоди Міжнародного дня слуху, яка проходила 14 березня 2024 року у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького.
Читати далі

Акція на слухові апарати Oticon Siya!

Знижки на слухові апарати Oticon Siya. Тільки до 30.04.2024!
Читати далі

Участь у Науково-практичній конференції отоларингологів України

Співробітники Центру слухової реабілітації АВРОРА взяли участь в роботі Науково-практичної конференції отоларингологів України
Читати далі
  • uk