• Головна >
  • Новини >
  •  Весняний семінар для батьків «Вчимо дитину жити в Країні Звуків»

Весняний семінар для батьків «Вчимо дитину жити в Країні Звуків»

20 квітня 2019 року відбувся черговий семінар для батьків, діти яких отримують медичні та сурдопедагогічні послуги у Медичному центрі АВРОРА.

20 квітня 2019 року відбувся  черговий семінар для батьків, діти яких отримують медичні та сурдопедагогічні послуги у Медичному центрі АВРОРА.
На сьогоднішній час батьки, діти яких користуються  слуховими апаратами Oticon або системами кохлеарної імплантації Oticon Medical  -вибрали саме шлях нормалізації життя своєї дитини, шлях наполегливої  праці.  Вони вже багато знають про сучасні методики розвитку слухового сприймання та мовлення, досягають значних успіхів у розвитку розмовної та письмової мови дитини, і, все-таки, багато хто з них замислюються над болючими питаннями: «А що буде завтра?», «Як моя дитина з порушенням слуху буде жити самостійно»?, «Яку обрати професію?», «Як складеться її особисте життя? » тощо.

Саме питанням соціалізації дитини з порушенням слуху був присвячений Весняний семінар для батьків. На семінарі дорослі пацієнти Медичного центру АВРОРА – користувачі потужних та надпотужних слухових апаратів Oticon поділилися з присутніми своїм життєвим досвідом, розповіли про своє дитинство, навчання у школі та університетах, про свій шлях становлення.  І підтвердили, що їх батьки теж дуже боялися, що у них будуть труднощі, але знали та були впевнені, що це було потрібно. Щоб навчитися жити з порушенням слуху, стати сильніше, витриваліше, бути готовими до життя в соціумі.

Наша пацієнтка Марія, користувач слухових апаратів Oticon Opn PP, продемонструвала присутнім на семінарі книги, розповіла, як стала дитячою письменницею, фудблогером та підтвердила: «Чи можу я сказати, що мені заважає глухота? Ні. Я працюю журналістом, в моєму житті було багато прес-конференцій та інтерв'ю. Я спілкувалася з політиками, президентами, рестораторами, шеф-кухарями, кіноакторами і режисерами. І жодного разу в житті моя глухота не завадила мені написати класний текст!».

Наприкінці семінару дійшли висновку, що завжди потрібно орієнтуватися на більше: так, втрата слуху може перешкоджати нормальному спілкуванню, але, при підтримці батьків, дитина зможе подолати труднощі.  Все починається у дитинстві: самооцінка дитини, її віра у власні сили і можливості заснована в першу чергу на поведінці батьків і їх оцінці.

 

Подивитися інтерв’ю з Марією можна на  каналі Медичного центру АВРОРА на YouTube: https://youtu.be/tKf1FWLo4Io

© Центр слухової реабілітації АВРОРА®, 2019.  Усі права збережені.

Останні новини

Участь у конференції «Сучасні методи діагностики та лікування в аудіології».

Співробітники Центру слухової реабілітації АВРОРА взяли участь в роботі конференції для оториноларингологів, сурдологів України «Сучасні методи діагностики та лікування в аудіології» з нагоди Міжнародного дня слуху, яка проходила 14 березня 2024 року у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького.
Читати далі

Акція на слухові апарати Oticon Siya!

Знижки на слухові апарати Oticon Siya. Тільки до 30.04.2024!
Читати далі

Участь у Науково-практичній конференції отоларингологів України

Співробітники Центру слухової реабілітації АВРОРА взяли участь в роботі Науково-практичної конференції отоларингологів України
Читати далі
  • uk
  • ru