Музика та слухові апарати Oticon

Завдяки слуховим апаратам Oticon Opn, розробленим на основі новітніх технологій, можна не лише повністю насолоджуватися звучанням музичних інструментів і навіть вчитися грати на них, а також займатися музикою професійно.

Німецький філософ Фрідріх Ніцше якось сказав: «Без музики життя було б помилкою».

А Платон говорив: «Музика надихає весь світ, дарує душі крила, сприяє польоту уяві; музика додає життя і веселощів всьому існуючому… Її можна назвати втіленням всього прекрасного та піднесеного».

Можна ще пригадати видатний афоризм Боба Марлі: «Музика має одну добру рису: коли вона зачіпає нас, нам не боляче».

Чи можна уявити собі світ без музики?

Ви любите слухати радіо, добре знаєтесь на джазі або просто насолоджуєтесь співом птахів весняним ранком? Музика завжди впливає на вас особливим позитивним чином. Музика може покращити ваш настрій, мотивувати до дії або допомогти розслабитися та відпочити.

Чи  знаєте ви, що прослуховування музики корисно для здоров’я: покращується пам’ять, зменшується біль, знижується рівень стресу та депресії?

Ваші улюблені мелодії — це, в буквальному сенсі, панацея. Якщо сміх - це найкращі ліки, то слухання музики можна поставити на почесне друге місце.

З некомпенсованим порушенням слуху людина втрачає безліч позитивних моментів, пов’язаних з прослуховуванням музики. Але сучасні слухові апарати здатні повернути можливість насолоджуватися музикою.

Раніше слухові апарати попередніх поколінь дозволяли людям з порушеннями слуху чути лише мовлення. Будь-які голосніші звуки іноді спотворювалися, часом до непізнаваності.

В ході еволюції слухових технологій якість звуку в слухових апаратах покращилася настільки, що стало можливо прослуховувати через них музику будь-яких жанрів. Дослідження слухових апаратів Oticon Opn™, а саме як вони покращують якість звуку музики та мовлення, продемонструвало, що  природність та чистота звуку суттєво поліпшилися. Всі учасники експерименту зазначили, що чітко чули окремі музичні інструменти та краще відчували різницю між рівнями звуку. А музиканти, що брали участь у дослідженні, помітили ці покращення більше, ніж будь-хто інший. Адже професійне вухо музиканта чує більше нюансів у звуці!

Професійні технології – для професійних музикантів

Якщо ви музикант або працюєте, наприклад, в шоу-бізнесі, ваша щоденна робота або захоплення ставлять ваш слух під більшу загрозу. Ваш слух постійно знаходиться під впливом дуже гучних звуків, що можуть викликати як тимчасове, так і незворотне порушення слуху. Скоріш за все, вам відомі симптоми тінітусу - дзвін, гул або безперервний шум у вухах.

Безперечно, що для вас порушення слуху буде мати дуже важкі наслідки, навіть до вимушеної зміни сфери діяльності. Можливо, ви вже спробували носити слухові апарати, відчули, що вони недостатньо допомагають, але вперто продовжуєте боротьбу. Від можливостей ваших слухових апаратів залежить, скільки задоволення ви отримаєте від зайняття музикою. Отже, для підтримки вашого добре розвиненого музичного слуху потрібні найкращі, найефективніші слухові технології.

Оперна співачка (мецо-сопрано) Джаніна Ройбак має невиліковне захворювання слухового нерву, що спричинило прогресуюче важке порушення слуху. Завдяки розвитку технологій слухових апаратів Джаніна змогла втілити свою дитячу мрію та стала всесвітньовідомою оперною співачкою, незважаючи на порушення слуху. Під час слухопротезування Джаніни слуховими апаратами Oticon Opn, її аудіолог провів тест, під час якого вона прослуховувала музичні фрагменти через рудиментарну множину гучномовців.

Джаніна розповіла:«Коли мій аудіолог дав мені прослухати музичні фрагменти через слухові апарати Oticon Opn, емоції переповнили мене: адже до цього я роками не могла чути музику в усій повноті її краси. Те, що я чула раніше, було звуковою мішаниною, какофонією - і тільки тепер я знову, як колись дуже давно, почула кожен окремий музичний інструмент».

Шум у вухах  чи заспокійливі мелодійні звуки океану?

Можливо, це здивує вас, але приблизно 80% людей з порушенням слуху одночасно страждають на тінітус, а 80% людей з тінітусом також мають порушення слуху того чи іншого ступеня.

Якщо ви відчуваєте дзвін, гул або свист у вухах, це може свідчити про проблеми зі слухом, отже, не відкладайте та зверніться до лікаря. Передусім проконсультуйтеся саме у лікаря-сурдолога.

Існує багато способів полегшити симптоми тінітусу, і один з найкращих – це звукова терапія. При звуковій терапії на звуки тінітусу накладаються більш приємні звуки, які відволікають увагу від шуму у вухах та знижують ступінь його надокучливості (ще один приклад важливої ролі музики в медицині).

Просто розслабтеся та послухайте улюблену музику — і замість чергової безсонної ночі на вас чекає приємний спокійний сон.

Незалежно від того, супроводжується ваш тінітус порушенням слуху чи ні, слухові апарати можуть допомогти полегшити симптоми тінітусу. Слухові апарати Oticon Opn мають великий набір заспокійливих звуків, серед яких - шум хвиль океану або широкосмугові звуки, що відволікають від надокучливого тінітусу.

«Думаю, що музика сама по собі несе зцілення» - вірно зазначив Біллі Джоель.

А може, саме музика — це найкращі ліки, а сміх займає почесне друге місце?

Сила впливу музики безмежна. Якщо ви відчуваєте, що втратили можливість насолоджуватися музикою – не відкладайте та запишіться на перевірку слуху.

За матеріалами oticon.global

 

Якщо у Вас, Ваших рідних або близьких підозри на порушення слуху – звертайтеся до Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА. Не зволікайте з записом до лікаря-сурдолога та не залишайтесь наодинці зі  своєю проблемою! Слух має величезний вплив на Ваше здоров'я та якість життя!

Ми допоможемо знайти найефективніше вирішення проблем зі слухом.

Останні статті

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
слухові апарати

Як зрозуміти, що потрібні слухові апарати

Втрата слуху може спіткати будь-кого в будь-якому віці. Відбуватися це може як раптово, так і поступово, і багато людей цього може просто не відчувати.
Читати далі
Діагностика слуху на прийомі у лікаря-сурдолога. Консультація щодо відновлення слуху - яка вірогідність?

Чи можна відновити слух?

Порушення слуху — проблема, яка торкається мільйонів людей. Тому не дивно, що виникає стільки питань про те, чи можна відновити слух. Скажімо так: на сьогоднішній день порушення слуху можна компенсувати.
Читати далі
  • uk
  • ru