• Головна >
  • Статті >
  •  Жодних чар - тільки високі технології: новітні кохлеарні імпланти Neuro нададуть українським діточкам можливість чути

Жодних чар - тільки високі технології: новітні кохлеарні імпланти Neuro нададуть українським діточкам можливість чути

В грудні 2017 року в Україні вперше у Східній Європі почали застосовувати нову розробку компанії Oticon Medical (Данія/Франція) – системи кохлеарної імплантації Neuro.

Операції по вживленню найбільш інноваційних та компактних у світі кохлеарних імплантатів були виконані дітям віком від двох до шести років в Інституті  отоларингології  ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України провідними українськими хірургами - Писанко В. М.,  Віннічуком  П.В., Миронюком Б.М.  за участю консультанта з Франції – професора Жан-П’єр Бебеара з медичного університету м. Бордо, Франція. При цьому хірургічна техніка українських хірургів отримала високу оцінку професора Бебеара

Система кохлеарної імплантації Neuro від Oticon Medical складається з імпланту Neuro Zti та мовного процесора Neuro One

Переваги кохлеарного імплантату Neuro Zti, що входить у систему Neuro компанії Oticon Medical:

Neuro Zti - це передовий та найменший у світі кохлеарний імплант. Дизайн імпланту  Neuro оптимізований для найменш інвазивної хірургічної процедури.  Імплантат Neuro Zti приєднується за допомогою двох титанових гвинтиків, при цьому  хірургічне втручання не вимагає створення заглиблення у кістці, що полегшує і пришвидшує операцію. Це особливо важливо для немовлят та дітей молодшого віку,  оскільки значно скорочує тривалість  операції та час перебування дитини під наркозом, прискорює процес заживлення, а також знижує ризики зсуву імпланта при ударах голови, які трапляються у реальному житті дитини.  Імплантат Neuro Zti виготовлений  з цирконію та титану (ці два матеріали широко застосовуються в медичній сфері завдяки їх біосумісності).  Окрім того, використання цих інноваційних матеріалів дозволяє виготовити імплантат маленького розміру, високого рівня надійності, здатний витримувати  негативний повсякденний вплив. А завдяки невеликим розмірам приймач імпланту Neuro Zti можна розмістити ближче до вуха, а не до потилиці.  Для багатьох користувачів, особливо для дітей, він зручніший в багатьох повсякденних ситуаціях, наприклад, коли дитина сидить в автомобільному кріслі.

Переваги мовного процесора Neuro One, що входить у систему Neuro компанії Oticon Medical:

Мовний (звуковий) процесор Neuro One створений на базі кращих аудіологічних рішень компанії Oticon (Данія) і забезпечує ефективну обробку сигналів для високої якості звучання, сумісність з сучасними системами зв’язку, зручність у користуванні.

Для того, щоб зробити інноваційні розробки провідних вчених – аудіологів та хірургів, а саме новітніх систем кохлеарної імплантації Neuro компанії Oticon Medical доступними для допомоги дітям і дорослим в Україні, Центр слухової реабілітації АВРОРА провів багаторічну роботу, — розповідає Генеральний директор Центру АВРОРА Олександр Радченко«Колектив Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА® поставив за мету надавати дітям та дорослим з порушеннями слуху всебічну найбільш ефективну слухову допомогу, тому, разом з найпередовішими слуховими апаратами Oticon, які ми використовуємо вже понад 25 років, ми ввели найбільш передові та компактні у світі системи кохлеарної імплантації Oticon Medical. Центр слухової реабілітації АВРОРА є Уповноваженим представником та ексклюзивним дистриб’ютором компанії Oticon Medical в Україні. Імпланти Neuro вже сертифіковані в Україні як медичні вироби».

«Колектив Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА пройшов відповідне навчання у наших французьких партнерів – пояснює заступник Генерального директора з медичних питань В’ячеслав Федорук. - Центр АВРОРА також забезпечив та організував навчання українських хірургів у Франції. На сьогодні у Медичному центрі АВРОРА, який є спеціалізованим медичним закладом запроваджена комплексна програма реабілітації дітей з порушенням слуху. Для цього в Медичному центрі АВРОРА є найсучасніша матеріальна база, спеціалізоване аудіологічне обладнання, повний комплекс послуг з надання слухової допомоги, сервісне обслуговування, високопрофесійні фахівці – лікарі-сурдологи, сурдопедагоги, реабілітологи, аудіологи-протезисти, техніки».

На фото: фахівці Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА з професором Жан-П’єр Бебеаром, який був консультантом на перших операціях з імплантації системи Neuro.

«Нами проведено багато операцій з вживлення кохлеарних імплантатів різних виробників. Але нещодавно проведені операції з застосуванням імплантатів Oticon Medical перевершили мої очікування, - поділився  своїми враженнями керівник програми кохлеарної імплантації Інституту  отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України Віктор Писанко – Операції пройшли успішно. На практичному досвіді ми переконалися, що імплантати Oticon Medical є дуже легкими для вживлення, бо не треба робити кісткове ложе. А найбільш тонкі розміри імплантата роблять вироби Oticon Medical особливо підходящими для маленьких дітей.

«Мені дуже імпонує система кохлеарної імплантації Neuro від  Oticon Medical, - розповідає Ярослав Тарановський, аудіолог-протезист Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА, який був присутній на проведених операціях під час інтраопераційного тестування систем кохлеарної імплантації разом  з провідним клінічним інженером компанії Oticon Medical Робіном Туреком, - тому що,  на відміну від інших виробників, гнучка та потужна платформа імплантату   Neuro  розроблена і працює як з сучасними  і готова  до майбутніх технологій цифрової обробки звуку Oticon Medical, тобто система Neuro - розроблена з метою оптимального сприймання – тепер і в майбутньому».

«Відкрито нову сторінку в реабілітації осіб з тяжким та глибоким порушенням слуху в Україні, — коментує останні події начальник навчально-реабілітаційного відділу Центру слухової реабілітації АВРОРА Володимир Конюшняк. - Зараз триває  період післяопераційного лікування, після чого можна перейти до етапу підключення та налаштування звукового процесора  Neuro One від Oticon Medical, який відомий тим, що застосовує найновішу технологію Oticon з автоматичними функціями та інноваційним методом обробки звуків - координовану адаптивну обробку. Завдяки їй дитина - користувач кохлеарного імпланту може краще орієнтуватися в будь-якій ситуації та брати активну участь у спілкуванні без зайвих зусиль. При цьому у більшості випадків ефективність кохлеарної імплантації збільшується при проведенні бімодального слухопротезування, тобто при одночасному використанні кохлеарного імпланту Oticon Medical на одному вусі та суперпотужного слухового апарата Oticon на другому вусі, які працюють на єдиній  технології BrainHearing від Oticon».


На фото: провідний клінічний інженер компанії Oticon Medical Робін Турек проводить тренінг фахівців Інституту отоларингології та Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА з питань інтраопераційного тестування кохлеарного імпланту Neuro Zti.

Ефективність кохлеарної імплантації для дітей з важким та глибоким порушенням слуху залежить від багатьох факторів: властивостей та якості КІ, успішності виконаної хірургічної операції, первинної та подальшої регулярної настройки КІ, якості слухомовної реабілітації, співпраці фахівців із родиною дитини та всебічної підтримки рідних та близьких сім’ї дитини. Завдяки потужній команді українських та французьких фахівців, скоординованих спільних зусиль спеціалістів  ДУ «Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України» та Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА маленькі пацієнти з СКІ від Oticon Medical зможуть почути цій різнобарвний світ та опанувати мовленням.

Останні статті

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
слухові апарати

Як зрозуміти, що потрібні слухові апарати

Втрата слуху може спіткати будь-кого в будь-якому віці. Відбуватися це може як раптово, так і поступово, і багато людей цього може просто не відчувати.
Читати далі
Діагностика слуху на прийомі у лікаря-сурдолога. Консультація щодо відновлення слуху - яка вірогідність?

Чи можна відновити слух?

Порушення слуху — проблема, яка торкається мільйонів людей. Тому не дивно, що виникає стільки питань про те, чи можна відновити слух. Скажімо так: на сьогоднішній день порушення слуху можна компенсувати.
Читати далі
  • uk
  • ru