Слухові апарати мають бути якісними

Користувачі слухових апаратів часто навіть не уявляють собі їх складності. Але вони є дуже складними електронними пристроями та потребують ретельного контролю якості, щоб людина могла добре чути та розуміти мовлення.

Група фахівців Центру слухової реабілітації АВРОРА з метою постійного підвищення кваліфікації в черговий раз відвідала компанію Oticon - визнаного світового лідера з наукових досліджень, унікальних технологій, розробки та виробництва слухових апаратів для дітей і дорослих.

Чому потрібен контроль якості слухового апарата

Слухові апарати виглядають простими «іграшками», що легко розміщуються на долоні навіть немовляти.  Але ці медичні вироби є дуже складними – вони вміщують системи мікрофонів і телефонів (мініатюрних гучномовців), електронні підсилювачі, мікропроцесори для цифрової обробки звуків, системи безпровідної комунікації між правим і лівим апаратами, а також із зовнішніми пристроями – смартфонами, планшетами, комп’ютерами, телевізорами та багатьма іншими.

Усі  складові слухового апарата мають працювати бездоганно, щоб людина могла добре чути чисті, чіткі звуки, розуміти мовлення та не втомлюватись від шумів.

Якщо слуховий апарат неякісний – він спотворює звуки, утворює власні шуми, яких немає в оточенні, невірно підсилює звуки, свистить.  Зрозуміло, такий апарат може не тільки не допомагати користувачеві, але й, навпаки, ще й погіршити слухання і розуміння мовлення, а наприкінці дня зробити людину «хворою» від втоми.

Ось чому слухові апарати мають бути виключно високоякісними, без права на спотворення.

Особливо велике, навіть вирішальне значення якість слухових апаратів має для дітей.  Чому?  По-перше, тому, що діти тільки навчаються жити у світі звуків, вони тільки засвоюють мовлення та мову.  Тому мозкові дитини  потрібно отримувати чисті, чіткі, неспотворені та не зашумлені звуки з максимальним обсягом акустичних мовленнєвих ознак.

А для цього підсилення апаратів має бути оптимальним на всіх частотах, у максимальному частотному діапазоні, з мінімальними спотвореннями та власними шумами апаратів.

По-друге, діти не можуть самі відзначити на слух справні слухові апарати, чи ні.  І не можуть поскаржитись на апарати, а мовчки страждають.

Ось чому, по-перше, слухові апарати для дітей мають бути виключно найвищої якості.  А по-друге, їх якість необхідно регулярно перевіряти – принаймні раз на рік.

УВАГА:  Несправні, невірно підібрані та неоптимально налаштовані слухові апарати дитини можуть бути причиною затримки розвитку мовлення, мови, та загального розвитку дитини.

Найвища якість слухових апаратів Oticon

Компанія Oticon є не тільки світовим лідером у наукових розробках, технологіях та виробництві слухових апаратів.  Вона ще й приділяє найприскіпливішу увагу якості слухових апаратів.

Візит на виробництво слухових апаратів Oticon

Під час візиту на виробничу дільницю компанії Oticon група ознайомилась з найновішими розробками у забезпеченні якості слухових апаратів на всіх етапах їх виробництва – від аналізу постачальників компонентів, виготовлення унікальних власних мікропроцесорів та зборки до акустичного контролю та перевірки якості готових виробів, їх пакування, зберігання та відправки споживачам.

На кожному етапі цього процесу, проходячи численні технологічні операції, на кожному робочому столі, кожен слуховий апарат проходить контроль якості.

Багато процесів автоматизовані, щоб виключити ймовірність людської помилки.

Усі без винятку слухові апарати проходять жорсткий контроль якості – у спеціальній закритій склом зоні контролю.

Результатом є слухові апарати найвищої якості, які допомагають мільйонам людей у світі краще чути та мати краще життя.

Для фахівців Центру АВРОРА® були проведені спеціальні доповіді Операційним директором та багатьма іншими менеджерами виробництва та логістики.

Забезпечення контролю якості слухових апаратів у Центрі АВРОРА®

«Центр слухової реабілітації АВРОРА® від самого початку своєї діяльності у 1991-му році, приділяє велику увагу до якості слухових апаратів, якими слухопротезують у Медичному центрі АВРОРА® та у Партнерів слухової допомоги Центру – як у виробництві індивідуальних внутрішньовушних, так і у ремонті та сервісі всіх апаратів, якими користуються пацієнти Медичного центру та наших Партнерів слухової допомоги» – розповів Технічний директор Центру АВРОРА® Ілля Сарсадських.

«Дійсно, маючи намір отримати якісне слухопротезування, потрібно вияснити, чи підтримує продавець систему управління якістю, зокрема чи виконує він хоча б акустичний контроль слухових апаратів. Як правило, є ризик, що апарати, які придбані у продавців, які не мають системи забезпечення якості апаратів, можуть не бути високоефективними. Результатом буде незадоволеність та навіть відмова від користування апаратом – тобто, марно витрачені кошти» – додав Менеджер виробництва і сервісу Центру АВРОРА® Олег Сербін.

«Втім слуховий апарат можна вивести з ладу вже після його виробництва, – підтвердила Менеджер з логістики Центру АВРОРА® Ольга Сарсадських. – Тому ми також приділяємо велику увагу до всіх етапів шляху, який проходить кожний слуховий апарат від виробництва до користувача».

Але наука та технології не стоять на місці, а безперервно розвиваються.  Для подальшого покращення процесів забезпечення контролю якості слухових апаратів у Центрі АВРОРА® група його фахівців знову відвідала компанію Отікон для безперервного підвищення кваліфікації.

«Безсумнівно, все, чому наші фахівці під час цього візиту навчились у виробництві та сервісі компанії Oticon, дуже допоможе нам надалі ще більше підвищити якість слухових апаратів, які постачає та обслуговує Центр АВРОРА®» – підсумував Генеральний директор Центру АВРОРА® Олександр Радченко.

УВАГА:  Несправний слуховий апарат може бути не тільки малокорисним, але й навіть шкідливим для слуху.

Що робити, якщо ви незадоволені якістю звуку у ваших слухових апаратах

Якщо ви відчуваєте, що звук із вашого слухового апарату не чистий, не чіткий, не відповідає оточенню, апарат свистить, шумить, спотворює звуки, то варто перевірити його справність та технічні характеристики якості.
Але це необхідно робити тільки у фахівця, який має відповідну підготовку та спеціальне обладнання для ремонту та акустичного контролю слухових апаратів.

Саме це можна зробити у фахівців Центру слухової реабілітації АВРОРА®

Запрошуємо вас до Медичного центру АВРОРА® та його Партнерів для перевірки технічної якості та вирішення слухових проблем, які можуть бути пов’язані з невідповідною якістю слухових апаратів.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk
  • ru