• Головна >
  • Новини >
  •  Підключення мовного процесора Neuro One від Oticon Medical пройшло успішно!

Підключення мовного процесора Neuro One від Oticon Medical пройшло успішно!

У Медичному центрі слухової реабілітації АВРОРА здійснено підключення мовного процесора  Neuro One маленькій Аріні, якій провели операцію з кохлеарної імплантації СКІ Oticon Medical у Державній науковій установі «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами (м. Київ).

Мультидисциплінарна команда Медичного центру АВРОРА та сім’я дівчинки приступили до наступного етапу комплексної слухової реабілітації.

Чотирирічна Аріна, якій на початку липня провели кохлеарну імплантацію, з двох років  користується надпотужними слуховими апаратами Oticon Sensei Pro SP. В доопераційний період сім’я скористалася допомогою фахівців Медичного центру АВРОРА, пройшла програму відбору пацієнтів-кандидатів на кохлеарну імплантацію. Наразі Аріна переходить до комплексної слухової післяопераційної реабілітації. Ця програма складається із спостереження лікаря-сурдолога, моніторингу стану слуху з системою кохлеарної імплантації, настроювання мовного процесора СКІ, заняття з розвитку слухового сприймання та мовлення, консультування та навчання батьків. Батьки активно залучаються до роботи з формування та розвитку мовлення, опанування мовою та соціалізації дитини.

Лікар-сурдолог Медичного центру АВРОРА Оксана Щекатуріна провела огляд дитини та підтвердила успішне завершення післяопераційного лікування: «Можу відмітити майстерність українських хірургів – маленький хірургічний розріз, який має гарний косметичний вид. Шов повністю заживлений». 

Фахівець з настроювання та сервісу систем кохлеарної імплантації Медичного центру АВРОРА Ярослав Тарановський, який провів Аріні підключення мовного процесора Neuro One від Oticon Medical, відмітив, що спостерігається хороша  динаміка зміни електричного опору електродів, активовані всі електроди, дитина добре реагує на стимуляцію.

 

На фото: підключення процесора Neuro One – народження нового слуху Аріни

Тетяна Богданович, завідувач групи розвитку слухового сприймання та мовлення зазначила: «Сьогодні Аріна зробила перший крок у слуханні за допомогою мовного процесора Neuro One. Під час підключення процесора Аріна реагувала на стимуляцію в зоні комфортного сприймання, хоча це були нові, незвичні для неї відчуття. На другий день користування системою КІ ми вже спостерігали чітку умовно-рефлекторну реакцію на «живі» звуки – барабан, сопілку, трикутник, звуки мовлення. Попереду у Аріни та її батьків цікава та захоплююча подорож у світ звуків».

На фото: реакція Аріни на звуки

Мама Аріни Наталія Едуардівна, за активної участі якої проходить реабілітація донечки, звичайно хвилювалася в очікуванні результату. Побачена реакція Аріни на стимуляцію електродів та навколишні звуки підсилили її впевненість в успіху  подальшої реабілітації: «Я вдячна команді Медичного центру АВРОРА за їх професіоналізм та зусилля, спрямовані на те, щоб моя Аріна могла добре чути та говорити. Я впевнена – все буде добре».

Наразі для дівчинки здійснене бімодальне слухопротезування, а саме процес одночасного використання кохлеарного імпланту Oticon Medical на одному вусі та надпотужного слухового апарату Oticon Sensei Pro SP на другому вусі, які працюють як єдина слухова система. Подальше налаштування процесору та слухового апарату дозволять ще більш ефективно використовувати роботу двох пристроїв, особливо в складних акустичних ситуаціях.

©Центр слухової реабілітації АВРОРА®, 2018. Всі права збережені.

 

Останні новини

Участь у конференції «Сучасні методи діагностики та лікування в аудіології».

Співробітники Центру слухової реабілітації АВРОРА взяли участь в роботі конференції для оториноларингологів, сурдологів України «Сучасні методи діагностики та лікування в аудіології» з нагоди Міжнародного дня слуху, яка проходила 14 березня 2024 року у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького.
Читати далі

Акція на слухові апарати Oticon Siya!

Знижки на слухові апарати Oticon Siya. Тільки до 31.03.2024!
Читати далі

Участь у Науково-практичній конференції отоларингологів України

Співробітники Центру слухової реабілітації АВРОРА взяли участь в роботі Науково-практичної конференції отоларингологів України
Читати далі
  • uk