• Головна >
  • Новини >
  •  Осінні семінари «Найпотужніші у світі - Xceed і Xceed Play»

Осінні семінари «Найпотужніші у світі - Xceed і Xceed Play»

Наприкінці жовтня відбулися семінари для спеціалістів "Нові найпотужніші у світі слухові рішення Oticon для важких і глибоких порушень слуху дорослих і дітей Xceed та Xceed Play" за участю засновника українського наукового слухопротезування Юрія Соколова, MS, PhD.

 

 

На семінарах було розглянуто багато питань, присвячених слуховій допомозі дітям і дорослим, також було  розглянуто особливості важких і глибоких порушень слуху на роботу головного мозку, сприймання мовлення у різних життєвих ситуаціях. Це дуже важливі питання, бо людям з важким порушенням слуху важко розуміти мовлення, особливо у шумних ситуаціях, у яких їм доводиться часто опинятися в повсякденному житті, а дітям з такими порушеннями слуху важко опановувати мовлення і мову.

Учасники семінарів:  лікарі-сурдологи, отоларингологи, сурдопедагоги, слухопротезисти з різних міст України дізналися про нові найпотужніші у світі слухові апарати Oticon Xceed,  які  надають можливість чути чисті звуки на всі 360° навколо, краще розуміти мовлення, з меншими зусиллями та втомою, краще запам’ятовувати почуте та легше навчатись, а також про педіатричні слухові апарати для дітей Xceed Play, які  надають мозкові дитини набагато більше мовленнєвих ознак і покращують розвиток мови. Учасники дізналися,   унікальна у світі технологія відкритого звуку OpenSound Navigator допомагає вирішувати проблеми дітей та дорослих з важким і глибоким порушенням слуху:  вона  надає можливість чути чисті звуки, з меншим шумом, і з усіх напрямків на 360° навколо користувача слухових апаратів, і, таким чином, добре розуміти мовлення будь-якого, хто говорить, менший шум зменшує зусилля слухання, яких докладає користувач  Super Power (SP) та ультра-потужних Ultra Power (UP) слухових апаратів.
На семінарі розповіли також про унікальну технологію – першу у світі безпровідну систему CROS (contralateral routing of signals – контралатеральне підведення сигналу) та BiCROS (Bilateral CROS – білатеральне контралатеральне підведення сигналів).  Вони призначені для пацієнтів з односторонньою глухотою та великою асиметрією (неоднаковістю) порушення слуху. Саме ці порушення значно ускладнюють розуміння мовлення у шумі, особливо, коли мовлення приходить зі сторони глухого вуха.  Прикладами можуть бути ситуації водіїв або пасажирів автомобіля, коли говорючий знаходиться у сидінні на стороні глухого вуха. У системі CROS єдиний виносний мікрофон слухового апарата знаходиться в окремому корпусі на стороні глухого вуха, а слуховий апарат передає звуки від нього у вухо з нормальним слухом без підсилення.  Звуки на стороні нормально-чуючого вуха потрапляють у вухо без будь-якого підсилення через відкриту вушну вкладку. Якщо у кращому вусі є порушення, то застосовується система BiCROS, у якій підсилюються і подаються у нього звуки від мікрофонів з обох сторін – глухого та вуха, що краще чує. Такі системи дозволяють людині чути звуки, які надходять з усіх сторін.  Вони існували вже декілька десятиліть.  Але вони були провідними – зі шнуром, розташованим на потилиці, який під’єднує мікрофон на стороні глухого вуха до слухового апарату.  Це дуже незручно та великою мірою зменшувало практичну цінність систем CROS і BiCROS, оскільки є мало охочих терпіти дуже помітний «шнурок на потилиці».
Новітні безпровідні системи Oticon CROS і BiCROS усувають цей недолік і відкривають можливості їх використання багатьом людям з односторонньою глухотою.

Перший заступник Генерального директора Олена Радченко повідомила, що Медичний центр АВРОРА® вже провів державну сертифікацію всіх стилів слухових апаратів Xceed та Xceed Play на відповідність державним Технічним регламентам, ці слухові рішення дозволені для клінічного використання в Україні і дуже скоро будуть наявні як у Медичному центрі АВРОРА®, так і в клініках, кабінетах наших партнерів в областях України.

Усі учасники отримали сертифікати про проходження семінарів:

Сподіваємося, що отримана на семінарі інформація про нові унікальні найпотужніші у світі слухові апарати Xceed та педіатричні слухові апарати Xceed Play допоможе спеціалістам слухової допомоги України вивести на новий високий рівень життя їх пацієнтів дітей та дорослих з важким і глибоким порушенням слуху.

© Центр слухової реабілітації АВРОРА®, 2019.  Усі права збережені.

 

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk