• Головна >
  • Новини >
  •  Новітні слухові апарати Oticon Opn - результати опитування користувачів

Новітні слухові апарати Oticon Opn - результати опитування користувачів

Слухові апарати Oticon Opn™ стали справжньою світовою сенсацією та викликали величезну зацікавленість як спеціалістів-аудіологів, так і користувачів.

Американський журнал The Hearing Review 5 січня 2017 року опублікував статтю докторів аудіології Дугласа Бека та Мері Порат -  Відгуки користувачів про слухові апарати Oticon Opn. (Douglas L. Beck, AuD, and Mary Porath, AuD. Consumer Responses to the Oticon Opn Hearing Aid).

Клінічні випробування засвідчили, що слухові апарати Oticon Opn дозволяють знизити зусилля слухання на 20% та втомлюваність на 30%, а також підвищити розуміння мовлення з апаратами у шумних ситуаціях на  30%, у порівнянні навіть з апаратами останнього покоління Oticon Alta2 Pro.

Oticon проводить дослідження задоволеності користувачів слухових апаратів шляхом опитування.  Анкета складається з 10 питань щодо оцінки користувачем покращення якості звуку, можливості під’єднання до гаджетів, загального враження від слухових апаратів.

У цьому дослідженні проаналізовано 700 анкет користувачів Oticon Opn™ різних вікових груп – від молодших 30-ти років до старших 80-ти.  При цьому 43% користувачів були старші 60 років.

Результати анкетування

Задоволеність слуховими апаратами зумовлена декількома факторами – чистота звуків, природність та точність передачі звуків, можливість участі у груповій розмові, спілкування з оточуючими, успіхи на роботі, а також якість життя в цілому.

На запитання «Як Ви оцінюєте ступінь задоволеності слуховим аппаратом Opn» 70% респондентів відповіли «Дуже висока» та 25% – «Висока» (див. Діаграму 1).  Таким чином, 95% користувачів задоволені слуховими апаратами Opn™!

На запитання: - «Наскільки краще Ви чуєте зі слуховим апаратом Opn™ у порівнянні з тим, як чули до нього?», 65% респондентів оцінили якість звуку з Opn™ як набагато кращу, 31%  – кращу, ніж з попереднім слуховим апаратом (див. Діаграму 2).  Таким чином, у загальній кількості  96% користувачів відчули покращення слуху з апаратами Opn™

Як показує Діаграма 3, усі респонденти користуються принаймні одним зовнішнім електронним пристроєм, під'єднаним через безпровідний зв'язок до слухового апарату Oticon Opn™.  З них 92% використовують безпровідний зв'язок для під'єднання до мобільного смартфону – одного або у поєднанні з одним-трьома девайсами.  А саме:  24% під'єднують слухові апарати Oticon Opn™ до планшету, 22% – до телевізора.  Ці результати свідчать про дуже високу зацікавленість у безпосередньому під'єднанні електронних і комп'ютерних девайсів (гаджетов) до слухового аппарату Oticon Opn™.

Відзначаючі загальні переваги та власний досвід користування слуховими апаратами Opn (див. Діаграму 4), 81% респондентів відповіли: - “Розумію більше, з меншим напруженням”, 62% – “Можу підтримувати розмову”.

Більше половини респондентів ( 54%) відзначили: - “Оточуючі звуки звучать більш природньо та збалансовано,” а 49% – “Можу брати участь у більшій кількості групових бесід.”
Більше третини респондентів зазначили, що відчувають себе більш впевнено, користуючись слуховими апаратами Opn™.

Таким чином, результати анкетування свідчать про поліпшення розуміння мовлення, зниження напруженості при слуханні, підвищення рівня запам'ятовування  почутого при користуванні апаратами Opn™ у реальному житті.

В цілому, вирішальними факторами при виборі слухового аппарату Opn™ виявилися такі:

можливість безпровідного під'єднання до зовнішніх електронних пристроїв (33%),

комфортність (13%),

зовнішній вигляд (13%),

та відгуки користувачів Opn™ (12%).

Висновок дослідження

Результати анкетування свідчать про надзвичайно позитивний досвід користувачів слухових апаратів Oticon Opn™ у їх реальному житті – завдяки підвищенню розуміння мовлення в оточуючому шумі, зниженню напруження при слуханні, покращенню запам'ятовування почутого, а також безпровідному під'єднанню з іншими електронними пристроями.  Таким чином, слухові апарати Oticon Opn™ стали новим стандартом якості у світовій слуховій допомозі.

"Центр слухової реабілітації АВРОРА® та наші партнери в Україні запровадили слухові апарати апарати Oticon Opn™ у медичну практику ще минулого року, одночасно з розвинутими країнами світу – розповідає Генеральний директор Олександр Радченко, – тому ми вже накопичили власний досвід і нам дуже цікаві відгуки користувачів про ці апарати в інших країнах".

"Дійсно, наші пацієнти, які користуються апаратами Opn™, відзначають виключну чистоту звуку, можливість чути на всі 360 градусів навкруги та можливість керувати слуховими апаратами через свої смартфони – продовжує Головний лікар Медичного центру АВРОРА Олена Хоменко, – можу впевнено сказати, що відгуки наших пацієнтів співпадають з оцінками американських користувачів слухових апаратів Oticon Opn™".

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk