• Головна >
  • Новини >
  •  Новий рівень слухової допомоги у Медичному центрі слухової реабілітації АВРОРА у 2017 році

Новий рівень слухової допомоги у Медичному центрі слухової реабілітації АВРОРА у 2017 році

Центр слухової реабілітації АВРОРА® за 2017 рік значно збільшив обсяг та якість професійної слухової допомоги дітям і дорослим України, відкрив оновлений Медичний центр, який прийняв понад 3,5 тисяч пацієнтів та надав слухову допомогу сотням пацієнтів в областях. Про це розповідають провідні співробітники Центру АВРОРА®.

Генеральний директор Олександр Радченко, підводячи підсумки розвитку Центру слухової реабілітації АВРОРА® у 2017 році, відзначив, що цей рік приніс нашим пацієнтам новий, ще вищий рівень слухової допомоги.
Оновлений Медичний центр АВРОРА® переїхав у нове більш просторе та зручне приміщення на вул. Деміївській, 14 поблизу метро Деміївська. 28 квітня 2017 року відбулась Міжнародна інавгурація Медичного центру АВРОРА.

 

 

На Міжнародній інавгурації оновленого Медичного центру АВРОРА® на вул. Деміївській, 14, були присутні Високоповажний Посол Королівства Данія в Україні Рубен Мадсен, менеджер компанії Oticon Йонас Хейнеманн, Голова Українського товариства глухих Ірина Чепчина, Головний сурдолог МОЗ України професор Віктор Писанко, директор школи-інтернату №9 Світлана Горенкова, завлабораторією сурдопедагогки Інституту спеціальної педагогіки НАПН України Світлана Литовченко, президент Київської асоціації батьків та дітей-інвалідів з порушенням слуху Єлізавета Пушкарська та інші шановні гості.

У серпні 2017 року Система управління якістю Медичного центру АВРОРА® отримала сертифікацію на відповідність Міжнародного стандарту ІSO 9001:2015 та, серед перших в Україні, спеціалізованому стандарту управління якістю для організацій у сфері охорони здоров’я EN 15224:2016.

 

 

Генеральний директор Центру слухової реабілітації АВРОРА® Олександр Радченко та Головний лікар Медичного центру АВРОРА® Олена Сербін отримали сертифікати Міжнародного стандарту ІSO 9001:2015 та, серед перших в Україні, спеціалізованому стандарту управління якістю для організацій у сфері охорони здоров’я EN 15224:2016.

А вже у жовтні 2017 року Медичний центр слухової реабілітації АВРОРА® був акредитований МОЗ України як спеціалізований заклад охорони здоров’я Вищої категорії акредитації.

Цього року Центр АВРОРА® одним з перших у Східній Європі почав постачання найновіших систем кохлеарної імплантації Neuro One виробництва компанії Oticon Medical, співпраця з якою почалась минулого року та швидко розвивалась цього року.
На початку грудня у Київському НДІ отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України відбулись перші операції з імплантації систем Neuro One.

Акредитаційний сертифікат Медичного центру АВРОРА® як спеціалізованого закладу охорони здоров’я Вищої категорії акредитації.

За рік значно збільшився  колектив Медичного центру АВРОРА®. «Зокрема, до Медичного центру прийшли нові високодосвідчені спеціалісти – лікарі, сурдопедагоги, аудіолог, медичні сестри, працівники кол-центру та реєстратури» - зазначила Головний лікар Медичного центру АВРОРА® Олена Сербін.

 

«Медичний центр отримав багато нових, найсучасніших приладів Interacoustics – для точної діагностики слуху, для оптимального добору та програмування слухових апаратів методом акустичних вимірювань, для оптимізації програмування мовних (звукових) процесорів систем кохлеарної імплантації» - відмітила Заступник головного лікаря Наталія Баліна.

Протягом 2017 року Медичний центр АВРОРА® надав допомогу світового рівня більше 3,5 тисячам пацієнтів. Наймолодшому пацієнтові було всього 2 тижні, а найстаршому – 92 роки. Багаторічні спостереження показують, що пацієнти Центру АВРОРА®не тільки отримують здатність повноцінного спілкування, але й мають високі досягнення у житті – вони отримують повну середню та вищу освіту, а потім високооплачувану роботу на високих посадах, створюють та розвивають компанії, успішно займаються музикою і спортом.

«Як в інших розвинутих країнах, Медичний центр АВРОРА надає допомогу дітям за загально прийнятим принципом 1-3-6, тобто здійснює слуховий скринінг до віку одного місяця, діагностику до трьох місяців, і оптимальне слухопротезування до шести місяців», - розповіла лікар-сурдолог, Завідуюча Дитячим сурдологічним відділенням Оксана Щекатуріна.

Аудіолог Медичного центру АВРОРА® Ярослав Тарановський проводить обстеження новим методом широкополосної тимпанометрії, запровадженим 2017 року.

«Добре відомо, що слухопротезування або кохлеарна імплантація є тільки початком слухової реабілітації» - відмітила Завідуюча Відділенням реабілітації Тетяна Богданович. Тому у нашому Медичному центрі цього року було створено спеціальне відділення. У ньому досвідчені сурдопедагоги проводять консультації дітей і батьків, заняття з розвитку слуху, мовлення і мови, та, що дуже важливо, готують дітей до загальної, інклюзивної або спеціальної освіти – відповідно до стану слуху дітей та побажань батьків.

Сурдопедагог Реабілітаційного відділення Медичного центру АВРОРА® Наталія Козак проводить заняття з розвитку слуху, мовлення та мови

«Потреба у високоспеціалізованій слуховій допомозі в Україні дуже велика, але не всі пацієнти можуть приїхати у Київ до нашого Медичного центру» - відмітив Заступник Генерального директора з медичних питань Центру АВРОРА® В’ячеслав Федорук. Тому ми дуже налагоджено співпрацюємо з нашими партнерами в областях – навчаємо сучасним методам, протоколам на засадах доказової медицини на наших партнерських семінарах та на місцях».

 

На партнерському семінарі у вересні 2017 були обговорені нові технології BrainHearing™ у слухових апаратах Oticon, нові надмініатюрні непомітні у вусі слухові апарати Oticon, а також організаційні аспекти надання професійної слухової допомоги для досягнення найвищих медико-соціальних результатів слухової реабілітації у дітей та дорослих. На фото – доповідає Генеральний директор Центру АВРОРА Олександр Радченко.

Спеціалісти Центру зробили близько 40 виїздів на місця та допомогли партнерам у діагностиці та слухопротезуванні багатьох сотен дітей і дорослих в областях України.
Заступник Генерального директора з технічних питань Ілля Сарсадських зазначив, що у 2017 році виготовлено значно більше та підвищена якість індивідуальних слухових апаратів та вушних вкладок. Ми також покращили сервіс наявних у пацієнтів слухових апаратів, адже до загальної кількості у користуванні в Україні щороку добавляються декілька тисяч апаратів Oticon. А працюють вони суттєво довше, ніж апарати інших виробників завдяки їх надійності та довготривалості. Наприклад, нам доводилось ремонтувати апарати 20-25-літньої давності.

Зрозуміло, досягти такого зростання та при цьому не тільки зберегти, а ще й покращити якість послуг і виробів, дуже важко. «Саме цьому, ми приділяємо величезну увагу якості» - запевнила Перший заступник Генерального директора Олена Радченко. – «Для забезпечення якості, ми постійно анкетуємо рівень задоволеності пацієнтів, користувачів виробів, аналізуємо, приймаємо запобіжні та негайні коректуючі міри, якщо виникає потреба».
Усі медичні вироби, які постачає Центр АВРОРА® – слухові апарати, системи кохлеарної імплантації, діагностичні прилади – сертифіковані на відповідність державним Технічним регламентам та дозволені для клінічного використання в Україні.

 

 

Чарівна школярка Марина та її мама Світлана вітають колектив Медичного центру АВРОРА® на Міжнародній інавгурації нового приміщення на вуд. Деміївській, 14, розповідають про свій досвід реабілітації у Медичному центрі та свої досягнення з слуховими апаратами Oticon.

«Ми продовжуємо наполегливо парцювати на користь наших пацієнтів, і на наступний 2018 рік у нас вже сформовані великі плани – щоб ще більше дітей і дорослих отримали ще кращу допомогу та мали повноцінне життя з тим слухом, який в них є» – підсумував у заключному слові на Спеціальному засіданні конференції Олександр Радченко.

Користуючись нагодою, Олександр Радченко від всього колективу Центру слухової реабілітації АВРОРА® привітав пацієнтів, колег, усіх співвітчизників з прийдешними святами: Новим 2018 роком та Різдвом Христовим.

Щастя, здоров’я, нових великих успіхів – вам і нашій рідній Україні!

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk