• Головна >
  • Новини >
  •  Медичний центр слухової реабілітації АВРОРА® отримав Вищу категорію акредитації МОЗ України

Медичний центр слухової реабілітації АВРОРА® отримав Вищу категорію акредитації МОЗ України

Медичний центр ТОВ «Центр слухової реабілітації АВРОРА®», система управління якістю якого була сертифікована на відповідність Міжнародному стандарту ІSO 9001:2015 та Європейському стандарту для закладів охорони здоров’я EN 15224:2016, акредитований МОЗ України як спеціалізований заклад охорони здоров’я Вищої категорії акредитації. Як це відрізняє Центр АВРОРА® та яку користь це дає його пацієнтам?

Система управління якістю Медичного Центру ТОВ «Центр слухової реабілітації АВРОРА®» була сертифікована на відповідність Міжнародному стандарту ІSO 9001:2015 та Європейському стандарту для закладів охорони здоров’я EN 15224:2016.
Нове досягнення – МОЗ України визнало Медичний Центр АВРОРА® спеціалізованим закладом охорони здоров’я Вищої категорії акредитації.
Головна акредитаційна комісія МОЗ України видала Акредитаційний сертифікат Серія МЗ №013686 від 31 жовтня 2017 р.

 

 Акредитація закладів охорони здоров’я в Україні

Порядок акредитації закладів охорони здоров'я затверджений Постановою Кабінету міністрів України від 15 липня 1997 р. № 765 «Про затвердження Порядку акредитації закладу охорони здоров'я».
Стандарти акредитації закладів охорони здоров’я затверджені Наказом Міністерства охорони здоров'я України від 14.03.2011 № 142.
Згідно до Критеріїв акредитації закладів охорони здоров'я, заклади, що надають спеціалізовану медичну допомогу, отримують вищу категорію, якщо критерій відповідності становить від  90 % максимально можливого та за умови наявності сертифіката відповідності Системи управління якістю закладу вимогам Національного стандарту ДСТУ ISO серії 9000.

 Медичний центр АВРОРА® отримав Вищу категорію акредитації

Акредитаційний аудит Медичного центру підтвердив проведення медичної практики за маршрутами пацієнтів і клінічними протоколами, розробленими на засадах доказової медицини, виконання умов ліцензування медичної практики та дотримання Стандартів акредитації закладів охорони здоров’я.
Медичний центр АВРОРА® на акредитаційному аудиті отримав критерій відповідності 95% та має сертифікат відповідності Системи управління якістю вимогам національного стандарту ДСТУ ІSO 9001:2015. Це дозволило отримати Вищу категорію акредитації.
Вища категорія акредитації засвідчує, що Медичний центр АВРОРА® надає спеціалізовану медичну слухову допомогу дітям і дорослим вищої якості.

Відгуки про акредитацію у Центрі АВРОРА®

«Ми дуже раді, що наш спеціалізований заклад охорони здоров’я отримав таку високу оцінку від Міністерства охорони здоров’я України» - розповідає Головний лікар Медичного центру АВРОРА®, лікар-сурдолог, отоларинголог Олена Сербін – «навіть дотримання державних умов ліцензування медичної практики та Стандартів акредитації закладів охорони здоров’я України є складною справою, а отримання Вищої категорії – це справжній виклик».
«Треба відзначити, що акредитаційний аудит нашого Медичного центру Головною акредитаційною комісією МОЗ України був дуже ретельним» - продовжила перший заступник генерального директора Центру слухової реабілітації АВРОРА® Олена Радченко – «Члени Комісії є високодосвідченими фахівцями, мають глибокі знання у системі охорони здоров’я України та великий досвід проведення акредитаційних аудитів закладів охорони здоров’я, тому працювати з ними було надзвичайно приємно».

Олена Радченко очолювала розробку та запровадження Системи управління якістю у Медичному центрі АВРОРА® та разом з інженером з якості Володимиром Мінаєвим надавали практичну допомогу Медичному центру у виконанні Стандартів акредитації як закладу охорони здоров’я.
Генеральний директор Центру слухової реабілітації АВРОРА® Олександр Радченко відзначив, що Центр АВРОРА® докладає максимум зусиль, щоб якість надання медичної допомоги була на рівні кращих у світі.
«Для цього ми створили необхідні умови у новому приміщенні нашого Медичного центру на вулиці Деміївській, 14, провели підвищення кваліфікації спеціалістів Центру в Україні та за кордоном, запровадили нове обладнання компанії Interacoustics, використовуємо кращі в світі слухові апарати компанії Oticon та системи кохлеарної імплантації Oticon Medical» - підкреслив Олександр Радченко, - «І, головне, це саме висока кваліфікація спеціалістів, які надають спеціалізовану слухову допомогу найвищого рівня нашим пацієнтам – лікарів, медичних сестер, сурдопедагогів, інженерів-аудіологів, медичних реєстраторів, інженерів і техніків».

Що це дає пацієнтам Медичного центру АВРОРА®

Головний лікар Медичного центру Олена Сербін пояснює, що спеціалізація Центру слухової реабілітації АВРОРА® як закладу охорони здоров’я полягає у його цілеспрямованості саме на слухову допомогу пацієнтам з порушенням слуху усіх вікових груп – від новонароджених до дорослих старшого віку.
На відміну від багатопрофільних закладів, ми виконуємо усі можливі методики діагностики, слухопротезування та слухової реабілітації, які є ефективними за даними доказової медицини.
Для цього потрібна спеціалізація фахівців зі слухової допомоги, їх знання та навички, а також спеціальне обладнання, без якого просто неможливі сучасні обстеження та слухопротезування.
Для отримання пацієнтами допомоги вищого рівня – незалежно від того, до кого пацієнт записався на прийом – усі спеціалісти Медичного центру АВРОРА® працюють за єдиними маршрутами пацієнтів та клінічними протоколами, розробленими на засадах доказової медицини.
«Доказова медицина — це використання в щоденній медичній практиці (у діагностиці, лікуванні й профілактиці) медичних технологій, лікарських препаратів і медичних виробів, ефективність яких доведена у наукових дослідженнях» - пояснила Олена Сербін.

Який результат усіх цих зусиль спеціалістів та пацієнтів

Результатом такого спеціалізованого підходу до медичної слухової допомоги є найбільш повне використання того слуху, який є у пацієнта, для того, щоб пацієнт жив повноцінним життям – професійним, особистим, соціальним. А у маленьких пацієнтів – це досягнення дитиною свого максимального потенціалу,щоб дитина у майбутньому  отримала якнайкращу освіту та стала повноцінним членом суспільства.

Відгуки пацієнтів Медичного центру АВРОРА®

«Ми давно співпрацюємо з Медичним центром АВРОРА®» - повідомила Президент Асоціації батьків дітей з порушенням слуху Єлизавета Пушкарська, - «За цей час у Центрі пройшли діагностику та слухопротезування багато дітей, чиї батьки є членами нашої  Асоціації. Усі діти отримали допомогу найвищої якості, що  дозволило їм не тільки закінчити школу, але і отримати вищу освіту, працювати та приносити користь нашій державі».

Оксана М. (35 років)  розповіла, що звернулася до Медичного центру АВРОРА® кілька років тому, коли відчула труднощі у спілкуванні, особливо на роботі в оточенні колег, з якими обговорювала ділові проекти: «Я знайшла Медичний центр АВРОРА® через інтернет. І я дуже рада, що звернулася саме сюди за допомогою. Запропоновані слухові апарати повернули мені можливість чути майже так, як я чула до втрати слуху. Зізнаюсь, що я нервувала перед прийомом, але потім була просто у захваті від того, як професійно працювали зі мною, як уважно сприймали мої проблеми, як ретельно проводили обстеження, як поважно ставилися до мене всі співробітники Центру».

Андрій П. (56 років) розповів, як важко було спілкуватись у повсякденному житті до слухопротезування у Медичному центрі АВРОРА®: «Не тільки було важко чути та розуміти, що мені говорять, і важко працювати, а наприкінці дня я відчував себе вкінець втомленим – як той вижатий лимон. П’ять років тому звернувся до Центру АВРОРА і жалкую тільки про те, що не звернувся раніше. Відтоді моє життя круто змінилося на краще. А нещодавно, вже у новому приміщенні центру я отримав апарати Oticon Opn, які здивували навіть мене. Тепер я не тільки чую суперчисто усе навколо, набагато краще розумію, що говорять не тільки до мене, але й з усіх сторін, і наприкінці дня у мене ще залишаються сили на соціальні контакти та хобі».

Вітаємо колектив Медичного центру слухової реабілітації АВРОРА® з високим досягненням – Вищою категорією акредитації закладу охорони здоров’я!

© Центр слухової реабілітації АВРОРА, 2017. Всі права збережені.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk