Підсумки аудіологічного семінару Oticon

International Summer Camp 2016 (Данія).
Підсумки міжнародного аудіологічного семінару.

У своїй роботі Центр слухової реабілітації АВРОРА® вже понад  25 років  крім надання найкращої медичної слухової допомоги світового рівня також проводить навчання вітчизняних спеціалістів-аудіологів.

Фахівці, які отримують нові знання,  потім використовують   у своїй практиці новітні аудіологічні підходи, розробки та  досягнення нашого партнера – компанії Oticon A/S (Данія) для надання слухової допомоги дітям і дорослим України.

Oticon A/S є визнаним світовим лідером на ринку комплексних слухових рішень: в наукових дослідженнях, унікальних технологіях, виробництві високотехнологічних слухових апаратів та слухових систем для дітей і дорослих.

Центр слухової реабілітації АВРОРА®щороку проводить  конкурсний  відбір та визначає перспективних молодих аудіологів з різних куточків України для  подальшого стажування у  Науково-дослідницькому центрі компанії Oticon - Eriksholm Research Centre.

 

 

У цьому році Центр АВРОРА® організував поїздку молодим  фахівцям - отоларингологам, аудіологам з Вінницької області на участь  Міжнародному аудіологічному семінарі - International Summer Camp 2016, який проходив  наприкінці  серпня у Науково-дослідницькому центрі компанії Oticon - Eriksholm Research Centre.

Своїми враженнями від поїздки поділився лікар-отоларинголог, аудіолог  А.Власенко з Вінниці:

Перше місце, де ми побували — це дослідний центр Ериксхольм, що знаходиться в 35 км від Копенгагена. На території центру ми жили, там і відбувалася  велика частина лекцій. При випуску будь-якого гаджету, виробник намагається привнести особливість свого приладу, що виділить його серед інших виробників і змусить покупця, що вже має пристрій попереднього покоління, заохотити придбати новий. Простіше пояснити це на прикладі з iPhone. Щороку фірма Apple презентує новий іPhone і у новому продукті має бути особливість, яка змусить вас купити його, навіть якщо у вас вже є попередня модель. Ця особливість називається кілер фіча (killer feature), а сучасний слуховий апарат це дуже високотехнологічний гаджет, якому без кілер фічі ніяк не можна. Новітній слуховий апарат  Oticon Opn став першим, безпосередньо взаємодіючим з зовнішніми блютус-пристроями, і його інтегрували в систему "розумного будинку". Це вражає, але нові дослідження вразили мене набагато більше!

Прототипи апаратів, представлені в Ериксхольмі, завдяки вбудованим електродам реєструють електричну активність мозку (ЕЕГ), для того, щоб б з'ясувати, яке джерело звуку людина хоче чути краще за інших і виділити саме його. Наприклад, якщо перед вами двоє, людей, що говорять одночасно, то  людина з таким апаратом може вибрати (рухом очей або уявним зусиллям) кого вона бажає чути краще. У випадку з нормальним слухом - це завдання під силу нашому мозку, але при порушенні  слуху все значно  ускладняється. Сучасне покоління апаратів здатне справлятися з ситуацією, коли джерела звуку (говорять люди) розділені в просторі, наприклад, праворуч і ліворуч від слухаючого, але не допомагають у випадку, коли люди, що говорять,  знаходяться поруч. Я сподіваюся, що коли дійде до реалізації задуму, то можна буде напрямом погляду і уявним зусиллям керувати системами розумного будинку і взагалі всім.

Другою частиною програми було відвідання штаб-квартири Oticon. Це величезний будинок в передмісті Копенгагена, має всередині купу різних департаментів, я розповім  про деякі. На нижніх поверхах знаходяться лабораторії, що тестують апарати на міцність і стійкість. Їх кидають, топлять у воді, аналогу людського поту, заморожують, нагрівають. Кожна кнопочка натискається, а батарейний відсік відкривається роботами по 20000 разів. А потім перевіряються всі вузли апарату на працездатність. Все робиться для того, що б апарат, що йде у виробництво, прожив довге і щасливе життя. Вище в будівлі знаходяться кабінети для роботи з пацієнтами. Там на добровольцях тестуються новітні розробки, для того, що б зрозуміти, досягнутий результат чи ні, отримала ідея, красиво виглядає на папері, практичну реалізацію, чи ні. Так само цих пацієнтів обстежують в акустичній лабораторії, яка є серцем штаб квартири. Це, воістину, чарівне місце! Лабораторія побудована як студія звукозапису, але в самій кімнаті знаходиться 26 акустичних моніторів, розташованих у вигляді сфери. Це дозволяє створити будь-яку звукову ситуацію, будь то концертний зал, церква, кафе, аеропорт, щоб вивчати наскільки добре слухові апарати справляються з поставленими завданнями. Ще в штаб квартирі знаходяться IT-шники, інженери і багато інших людей, які є усім циклом життя компанії. Дивовижний  робочий простір для комфортної роботи людей.

Після побаченого і почутого, я ще більше повірив у те, що продукт, який випускається Oticon, опрацьований до найдрібніших деталей.

Перший заступник Генерального директора ЦСР АВРОРА®, завідувач відділу розвитку і управління якістю  -  Олена Борисівна Радченко, яка організувала поїздку українських фахівців на International Summer Camp 2016,  зазначила:

- Ми дуже вдячні компанії Oticon за надану можливість українським молодим фахівцям пройти стажування у Данії.  Наші лікарі  отримали нові аудіологічні знання, ознайомилися з виробництвом найбільш високотехнологічних слухових апаратів  Oticon, поспілкувалися та поділилися своїм досвідом з іншими молодими фахівцями з Америки та Європи.

Це має велике колосальне значення для нашої країни, я впевнена, що  це допоможе впровадити в усіх регіонах України слухову допомогу передового рівня та покращити якість життя маленьким та дорослим українцям.

Ми бажаємо усім учасникам International Summer Camp 2016 великих успіхів!

 

Дивіться  відеорепортаж  про International Summer Camp 2016  з місця подій.

Останні статті

Слухові апарати Oticon для дітей: суперпристрої, які витримують будь-які випробування

Багато людей сприймають слухові апарати як вирок. Зокрема, це стосується батьків, яким важко змиритися з думкою, що їхня дитина має порушення слуху. Не варто засмучуватися, адже сучасні слухові апарати можуть компенсувати втрату слуху. А передові технології роблять їх використання максимально комфортним і довгостроковим.
Читати далі

Слухові апарати: коли варто носити й коли не потрібно

Коли ви вперше вдягаєте один або два слухові апарати та розумієте, яка це насолода — чути всі навколишні звуки, може статися так, що ви більше ніколи не захочете їх знімати.
Читати далі

Як працювати та займатися улюбленою справою попри порушення слуху

Перший момент, на який треба звернути увагу, якщо ви маєте порушення слуху та шукаєте роботу. Окресліть для себе сфери, в яких працювати вам буде комфортно. Робота в шумних умовах навряд чи вам підійде.
Читати далі
  • uk